This is what the new Chromium-based Edge looks like

Discussion in 'other software & services' started by stapp, Mar 5, 2019.

  1. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    1,024
    No-one?
     
  2. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,101
    Location:
    USA
  3. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    1,024
  4. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    41,732
    Microsoft Edge to get new option to block unwanted apps
    January 31, 2020
    https://www.onmsft.com/news/microsoft-edge-to-get-new-option-to-block-unwanted-apps
     
  5. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,789
    Location:
    The Netherlands
  6. toto_10

    toto_10 Registered Member

    Joined:
    May 31, 2019
    Posts:
    3
    Location:
    Denmark
    Is it possible to relocate cache folder? Where is the location?
     
  7. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Tabs on the bottom would be great for Edge but I doubt Microsoft will implement it as they themselves followed Google and did away with it in IE and old Edge. To me personally, tabs on the bottom, the Menu bar, the bookmarks side bar and being able to use NoScript are the most important features or requirements for me to like and feel really comfortable with a browser. With new Edge, I got two of the four. :)

    About the move tabs to another window feature, to me that's not a feature but a huge annoyance. Firefox has had that for 9 years, myself, I never moved a tab to another window while wanting to do it, in other words, I don't use that feature or find any benefit for using it, but find myself continuously moving a tab to another window by mistake, this creates distractions and waste of time, because I have to close the window and open the website again. Finally, Mozilla has come to their senses and has created an about:config preference that we ll be able to use to turn this thing off, it will available in Firefox 74. Lets hope, it can be turned off in Edge.

    Bo
     
    Last edited: Feb 1, 2020
  8. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    71,376
    Location:
    U.S.A.
  9. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,101
    Location:
    USA
    "Microsoft has staked everything on the all-Chromium clone of Chrome, what with IE relegated to a legacy role and the original Edge a complete flop".

    What exactly has Microsoft staked on Chromium Edge? It's Microsoft's operating system. Why do they even care which browser people use?
     
  10. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
    Is Microsoft Edge Chromium missing command used via shortcut to load up new instance with all the addons, extensions disabled? :/
     
  11. kaljukass

    kaljukass Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Posts:
    161
    There is no way to understand what you are saying or what you are asking.
    Could an explanation be possible?
     
  12. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,708
    Location:
    UK
    As far as I know neither the new Chromium Edge or the Microsoft Edge can be run in safe mode (no addons)
    If you use 'in private mode' I believe it disables the addons.
     
  13. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
    It does stapp, -inprivate used in shortcut target field. Thanks :)
     
  14. chrcol

    chrcol Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    UK
    Pretty underwhelming, basically chrome with an added ad/tracker blocker, thats it really.

    I mean I heard they removed a lot of google internal tracking stuff which is nice, but the UI front end is underwhelming.

    I was hoping for another Vivaldi variant has a bunch of UI customisation features.
     
  15. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    71,376
    Location:
    U.S.A.
  16. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    123,260
    Location:
    Texas
    Microsoft releases Edge browser version 80 to general public: What's next?
     
  17. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,930
  18. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    123,260
    Location:
    Texas
    Private window seems to be missing from the menu.

    Edit: clearing the cache was the remedy.
     
  19. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,805
    Version 80.0.361.48
    https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/security-guidance/advisory/ADV200002
     
  20. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,789
    Location:
    The Netherlands
    Actually with "tabs on bottom" I mean that the tab-bar should be in the bottom of the screen just above the Windows Taskbar. Believe it or not, Vivaldi is currently the only browser on the planet that offers this feature. You could also do this with the Tab Mix Plus extension on Firefox, but this extension is pretty much dead. This should have been a standard feature on every browser. That's why I say, to hell with Google, Mozilla, Opera and M$.

    Exactly, Vivaldi is the only option for power users, all others are simply Chrome clones with a few extra features. I'm not impressed with Opera, Brave and Edge. But for the masses they are good enough.
     
  21. RangerDanger

    RangerDanger Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Posts:
    120
    Location:
    Boston
    Is anyone getting hangs or freezes with Edge Chromium? I'm having it happen here and there after the latest update.
     
  22. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
    No, been using it extensively. You have any enabled extensions? Would consider disabling all and testing. Any particular sites this occurs on?
     
  23. RangerDanger

    RangerDanger Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Posts:
    120
    Location:
    Boston
    I use Ublock and Lastpass.Happens on personalized news and more.I may be scrolling down too fast.
     
  24. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
    Is it only a temporary freeze? I use it on places that really tests it like Facebook, and I scroll really quick and no issues. Like I said, I would try disabling those extensions and testing.. Often extensions at fault.
     
  25. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    71,376
    Location:
    U.S.A.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.