Sysinternals updates

Discussion in 'other software & services' started by The Seeker, Oct 24, 2013.

  1. Willy2

    Willy2 Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2019
    Posts:
    188
    Location:
    Not in this box
    The latest version of RAMMAP also still contains a small bug. In the tab called "Processes" RAMMAP doesn't display the full process name. When a process name has a length of 15 or more characters then RAMMAP only displays the 1st 14 characters.
     
    Last edited: Sep 24, 2021
  2. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    Windows 10 Pro x64, version 21H1 (build 19043.1237).
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 24, 2021
  3. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    Okay, My w10 is LTSB (14393.4651). Seems like the Autoruns problem is OS/version specific.

    Edit: Tried Autoruns on LTSC (17763.2183) with the same bogus results - not all tasks listed. Looks like
    someone did not do enough testing.
     
    Last edited: Sep 25, 2021
  4. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    40,427
  5. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
    I am happy to announce this. Eureka!!

    Scheduled Tasks is back to normal again.

    Mark Russinovich, if he in reality is still doing the developing on such tools and not someone else, deserves some latitude

    sshot-001.jpg
     
  6. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    308
    Location:
    Bulgaria
    Yeah, I can confirm that Scheduled Tasks is fine now. AutoRuns 14x is finally getting there! I am waiting for my friend to check if the explorer.exe issue is fixed as well. :)

    Ok, he said that the entry is no longer showing, so this is fixed too.
     
    Last edited: Sep 30, 2021
  7. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
    Yeah, it looks pretty accurate now and it also seems so far that the previous risk of insufficient or missing results have been resolved.
     
  8. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    I see AutorunsC (command line) did not get updated and no longer included in the Autoruns download

    Also, Compare looks broken to me. Do a Save and then select Compare with the file saved. I get the images below. Selecting open file after save shows the same error. Works fine with v13. Anyone else?
    2021-10-01_132031.png
    2021-10-01_132142.png
     
    Last edited: Oct 1, 2021
  9. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
    Good catch if it's the same for everyone else. Maybe minor to some but if it's a useful feature and not living up to the same results of previous versions then THAT needs be resolved.
     
  10. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    The compare function can be very helpful to determine what has been added to your system from a given point in time. I usually save the autoruns state after a clean install that includes the necessary drivers and preferred apps. Any time after that I can compare an autoruns session to the file (.arn) that I previously saved and it will show me the differences between the 2 states. It's a good way to see if anything unknowingly or unwanted was added since the clean install.
     
  11. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
    Shows what I know. Thanks for that. Gotta start making use of it here.

    EDIT: I gone all this time completely oblivious to that handy 'feature'. Definitely using it for now on.
     
  12. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    40,427
  13. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    thanks, @mood .
     
  14. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    Autoruns 14.04 compare function is still broken and cannot load or open a saved .arn file. I tested this on three systems. Can someone verify so I know it's not only me?
     
  15. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
    Im sure the apps are more tuned for Windows 10 anymore but 14.04 version opens and closes almost immediately unlike the last release of ver 14.03 on Windows 8.1 where even Scheduled Tasks works again. Staying with 14.03
     
  16. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    Last edited: Oct 14, 2021
  17. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    No problems here (v14.05).
     
  19. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    Does that also apply to launching Autoruns > wait for ready status > File > Save > File > Compare > select file just saved?
     
    Last edited: Oct 14, 2021
  20. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    Yes.
     

    Attached Files:

    • AR.jpg
      AR.jpg
      File size:
      11.1 KB
      Views:
      7
  21. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    Save always works. Open and Compare working too?

    I just tried it on Win11 and it's okay there. Seems like it doesn't work on older systems such as W10 LTSB.
    Your Windows 10 Pro x64, version 21H1 (build 19043.1237). is newer than what I currently use.
     
  22. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    Y E S.........

    Windows 10 Pro x64, version 21H1 (build 19043.1288 )
     

    Attached Files:

    • AR1.jpg
      AR1.jpg
      File size:
      45.2 KB
      Views:
      10
  23. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,486
    :thumb:
     
  24. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    5,594
    Location:
    North Carolina, USA
    Hello,
    You are not alone as the very same issue happens here with both 14.04 and 14.05 on my Windows 11 system. 14.03 was the last version that would load/run here....
     
  25. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,730
    Location:
    U.S.A. (South)
    Oh man Thanks! @puff-m-d

    I almost was of the mind it was just not going to be compatible with 8.1 as it always is been without fail. This is the first stretch where I ever experienced a series of Sysinternal failures ongoing like this with Autoruns.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.