SWB won't update after installing Avast

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by MugsMoney, Mar 23, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MugsMoney

    MugsMoney Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Posts:
    2
    Hi all. After installing Avast, my SpywareBlaster will not update.

    The updates seem to come in little packets rather than one whole.

    The first, small update, 'sbversion4.txt' seems to come in OK, it says '536b of 536 bytes copied.

    It then moves on to the next, 'RS1-1008.dtb' Nothing happens, then after roughly 30 seconds, it displays an error message, code 'U005'.

    A quick google search seems to reveal it is something to do with Avast, and someone from Javacool recommended updating with Avast turned off. It seems to have worked for some with the problem, but not for me.

    I have tried an uninstall/reinstall with your latest version, and it now shows my database loaded 25/02/2009

    My PC has never been cleaner!, so I don't think it's that.

    I connect to http://www.spywareblaster.net/ with the redirect no problem.

    Here is my routetrace:

    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\Hello>tracert spywareblaster.net

    Tracing route to spywareblaster.net [64.91.230.221]
    over a maximum of 30 hops:

    1 517 ms 443 ms 480 ms 172.30.136.30
    2 439 ms 513 ms 546 ms 195.50.119.9
    3 415 ms 503 ms 559 ms ae-4-4.ebr1.London1.Level3.net [4.69.133.102]
    4 454 ms 623 ms 527 ms ae-1-100.ebr2.London1.Level3.net [4.69.132.118]

    5 516 ms 589 ms 539 ms ae-42-42.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.137.70]

    6 508 ms 699 ms 579 ms ae-71-71.csw2.NewYork1.Level3.net [4.69.134.70]

    7 498 ms 560 ms 572 ms ae-72-72.ebr2.NewYork1.Level3.net [4.69.134.85]

    8 581 ms 573 ms 770 ms ae-2.ebr1.Chicago1.Level3.net [4.69.132.65]
    9 539 ms 570 ms 570 ms ae-11-55.car1.Chicago1.Level3.net [4.68.101.130]

    10 531 ms 597 ms 591 ms WBS-CONNECT.edge5.Chicago1.Level3.net [4.71.182.
    14]
    11 548 ms 669 ms 570 ms lw-core4-ge10.rtr.liquidweb.com [209.59.157.137]

    12 579 ms 589 ms 585 ms lw-core2-ge5.rtr.liquidweb.com [209.59.157.113]

    13 526 ms 588 ms 600 ms lw-dc1-dist1-ge2.rtr.liquidweb.com [209.59.157.1
    4]
    14 570 ms 599 ms 599 ms host.spywareblaster.net [64.91.230.221]

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\Hello>

    I have been in touch with Avast Tech...they say No problems at their end, and there should definitely be no interference between SWB & Avast.

    Any suggestionso_O

    Thank You, Mugsy.
     
  2. javacool

    javacool BrightFort Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    3,997
    Hi,

    Could you please try a traceroute to:
    updates1.javacoolsoftware.com

    Also, what ISP do you currently use?

    Best regards and thanks,

    -Javacool
     
  3. MugsMoney

    MugsMoney Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Posts:
    2
    Hi, Many thanks for your reply. My Isp is Hutchinson 3G......

    Here is the Route Trace....

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\Hello>tracrt updates1.javacoolsoftware.com
    'tracrt' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    C:\Documents and Settings\Hello>tracert updates1.javacoolsoftware.com

    Tracing route to updates1.javacoolsoftware.com.simplecdn.net [208.92.68.40]
    over a maximum of 30 hops:

    1 149 ms 139 ms 135 ms 172.30.136.94
    2 174 ms 139 ms * 195.50.119.9
    3 146 ms 169 ms 150 ms ae-4-4.ebr1.London1.Level3.net [4.69.133.102]
    4 129 ms 139 ms 149 ms ae-1-100.ebr2.London1.Level3.net [4.69.132.118]

    5 217 ms 219 ms 220 ms ae-42-42.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.137.70]

    6 219 ms 229 ms 230 ms ae-71-71.csw2.NewYork1.Level3.net [4.69.134.70]

    7 219 ms 229 ms 220 ms ae-2-79.edge1.NewYork2.Level3.net [4.68.16.75]
    8 218 ms 209 ms 230 ms COMCAST-IP.edge1.NewYork2.Level3.net [4.71.184.2
    ]
    9 229 ms 249 ms 240 ms pos-1-15-0-0-cr01.mclean.va.ibone.comcast.net [6
    8.86.85.89]
    10 218 ms 220 ms 219 ms pos-0-0-0-0-pe01.ashburn.va.ibone.comcast.net [6
    8.86.86.26]
    11 228 ms 230 ms 219 ms 208-92-68-40.global.simplecdn.net [208.92.68.40]


    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\Hello>

    Cheers, Mugsy.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.