Strange startup issue with RegDefend

Discussion in 'Ghost Security Suite (GSS)' started by Clive T, Apr 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Clive T

    Clive T Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2002
    Posts:
    189
    Location:
    Kent, UK
    This is strange! I downloaded and installed pff-m-d's RegRun.ghst file into v1.2 of RegDefend only to find that my computer (running XP SP2) hangs every time it boots just at the point where everything has loaded and the HD activity has subsided. My only recourse is to switch off and reboot into Safe mode.

    This is reproducable every time. If I remove the regrun file from the prog directory, the machine boots OK - if I put it back, the machine hangs on reboot.

    I've scoured the registry thinking there might be a startup prog or process causing the error. Hijack This shows nothing unusual starting or running (not that I would expect it to). It's just that one file causing the problem.

    It's no great deal now I know what's causing the issue, but still...


    Regards

    Clive Taylor
     
  2. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
  3. Clive T

    Clive T Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2002
    Posts:
    189
    Location:
    Kent, UK
    No I don't have Window Washer but the problem MIGHT be something to do with the key mentioned in that post. When I return from work later I'll have a play around and report back here.

    Thanks for the possible clue.

    Regards

    Clive Taylor
     
  4. Atomas31

    Atomas31 Registered Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Posts:
    923
    Location:
    Montreal, Quebec
    Hi Clive T,

    Do you happen to have Zone Alarm? It might be the culprit...

    For some reason here, Regdefend, sometimes, doesn't seems to allow ZA to start (everything else opening correctly) and simply lockup my system... I than need to make a manuel reboot (2 or 3 times) and if evertything doesn't get back right I simply disable regdefend from startup and then my system start correctly (no lockup)o_O

    Atomas31
     
  5. Clive T

    Clive T Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2002
    Posts:
    189
    Location:
    Kent, UK
    Problem solved!

    I removed the key: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop* from the RegDef.ghst file and all works normally now.

    I don't run Zone Alarm or Web Washer so goodness only knows where the conflict was.

    Thanks for the inputs.

    Clive T
     
  6. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
    Does the RegDefend Log show any blocks? Don't just look in the Current Log...select one of the other logs.
     
  7. Clive T

    Clive T Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2002
    Posts:
    189
    Location:
    Kent, UK
    No, nothing. There's only one entry and that relates to an IE start page change - but that was caused by me fiddling about.
     
  8. Clive T

    Clive T Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2002
    Posts:
    189
    Location:
    Kent, UK
Thread Status:
Not open for further replies.