Strange Port Communication

Discussion in 'LnS English Forum' started by Gamer, Oct 11, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gamer

    Gamer Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Posts:
    38
    I was told by Escalader to post my problem in this form.

    For the past 2 weeks or so my computer has been trying communicate on 1 specific port a few dozen times per day.

    Each time it happens, it goes to a random bunch of IPs.

    The port is UDP 32996.

    I set up Look n Stop and my router to block it, but im still worried about it.

    Find below part my firewall log of the occurrences:

    Any idea what it is? Is that port safe? How do i find out which application is trying to access the internet?

    I ran scans with Malware Bytes Anti-Malware, NOD 32, SuperAntiSpyware and Spybot S & D and they didnt detect anything.

    Oddly enough though, when i try running an online scan at a place like Trend Micro. I get a java error saying installation failed.
     
  2. Frederic

    Frederic LnS Developer

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Posts:
    4,354
    Location:
    France
    Hi,

    You can try to observe the connected applications from the Application filtering tab.

    Otherwise you can use the full log attribute (!!) for allowed applications.
    Select it only for few applications at a time (this is to not overload the log), and check the log if you see the port you mentioned.

    Regards,

    Frederic
     
  3. StevieO

    StevieO Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2006
    Posts:
    1,067
  4. Gamer

    Gamer Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Posts:
    38
    I restored my OS from a 4 month old ghost (i have Acronis True Image Home). I'm currently running it in safe mode and running a scan at Trend Micro Housecall. Once the scan completes, even if it doesnt find anything; i'll probably just reinstall windows.

    EDIT:

    I forgot to mention, i did an online Virus/Trojan scan with ESET Online Scanner. It didnt detect anything.

    I just installed a fresh copy of Vista and the Trend Micro Housecall online scan is finally working.

    EDIT x2: Online Scan finished, it found a few trojan in some really old rar's i downloaded a few years ago (but havent executed in several years), i deleted them all.
     
    Last edited: Oct 12, 2009
Thread Status:
Not open for further replies.