Strange Ghostery Behavior

Discussion in 'other software & services' started by Rainwalker, Oct 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    For the past few days Ghostery has been behaving in a different manner. Until recently Ghostery would popup within a few seconds of entering a site showing me what was being blocked. Now that popup takes about 45 seconds to show itself. This concerns me. Anyone else seeing the same?
     
  2. aztony

    aztony Registered Member

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Posts:
    547
    Location:
    USA Southwest
    At least it is shows for you. The past couple days, or so, although it was enabled in IE 8 browser add-ons it never showed on the toolbar nor in task manager for me. I don't know if it got corrupted when I updated avast from V8 to RC3 and later to 9.0.2006, which I then removed Monday nite to install Panda Cloud. I uninstalled Ghostery last nite and reinstalled it, which got it working again. But when enabled it causes IE to hog 100% CPU. I have it disabled for now.
     
  3. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Ok..thanks for responding aztony.
    Can anyone add anything?
     
  4. MrBrian

    MrBrian Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Posts:
    6,032
    Location:
    USA
    I have a different issue. I am unable to use v5.2.0 because its icon disappears from the toolbar after awhile. I reverted back to v5.0.6, which doesn't have the issue.
     
  5. moontan

    moontan Registered Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Posts:
    3,931
    Location:
    Québec
    i did not notice this behavior because i have the Alert Bubble turned off in the Advanced Options.
    i enabled it and it takes about 10-15 seconds for me for the Bubble to appear.

    i suggest you disable it and see if the blue Ghostery icons lags in showing the number of bugs/trackers.
     
  6. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    8,046
    Location:
    The Netherlands
    The latest versions seem to be a bit buggier, a month ago I removed Ghostery in Firefox, and replaced it with Abine´s DoNotTrackMe, which has been improved a lot. On Opera I´m still using Ghostery though. :)
     
  7. aztony

    aztony Registered Member

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Posts:
    547
    Location:
    USA Southwest
    I ended up removing Ghostery altogether from IE 11 as it did nothing but use memory resources. It still functions decently with FF.
     
  8. moontan

    moontan Registered Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Posts:
    3,931
    Location:
    Québec
    with only Wilders open in Chrome it takes 24 megabytes, CPU usage is negligible.
    that is on a XP computer at work.
     
  9. moontan

    moontan Registered Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Posts:
    3,931
    Location:
    Québec
    Last edited: Apr 21, 2014
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.