Startup with problems

Discussion in 'other software & services' started by pykko, Mar 12, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    I have a little problem.
    Just after starting my PC and after that table with my PC devices, etc dissapears normally WIndows should start... but for me 2 sentences appear on the desktop.
    After hiting a key Windows starts normally.

    Does anyone know why does this happen? o_O :(
     
  2. starfish_001

    starfish_001 Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Posts:
    1,041
    Take a look at this

    http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-36015.html

    The solution for me was to just connect the hard drive boot system and let bios detect hdd. Shutdown system connect cdrom boot and let bios detect cdrom. Then set cdrom as first boot device, reboot with install cd and it worked.

    Never tried it but ...:blink:
     
  3. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    What operating system is this happening on and does the message contain anything else like it can't load something :doubt:
     
  4. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    it's Win XP Home SP2. :D ...and no other message except for what I've said. :)
     
  5. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    I've tried to modify boot options in BIOS but still no effect...the same problem. :(
    Can anyone give me some other advice pls. Thx ;)
     
  6. JimIT

    JimIT Registered Member

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Posts:
    1,035
    Location:
    Denton, Texas
    Do you have a USB flash card or something similar attached to the pc?
     
  7. Arin

    Arin Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    997
    Location:
    India
    We get this sort of message after installing the OS. You said you modified the
    boot options. I'm assuming that you kept the HDD as the first boot device.
    Thats the proper setting.

    I'm curious, the message, does it appear AFTER Windows has finished loading
    or do you get this message right after the BIOS enumerates the devices? If
    nothing works then you can try CHKDSK or the recovery console. I'd
    recommend using CHKDSK to diagnose the problem.
     
    Last edited: Mar 16, 2006
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.