Spyware on Linux?

Discussion in 'other security issues & news' started by Pain of Salvation, Feb 25, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pain of Salvation

    Pain of Salvation Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Posts:
    398
    Are there spywares for linux? I don t know why, but my Firefox aways starts with the University of Arizona's home page.
     
  2. BlueZannetti

    BlueZannetti Administrator

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Posts:
    6,590
    That would seem to be a very strange choice for spyware at first glance. What makes you say spyware? Are you unable to change the home page?

    Blue
     
  3. tansu

    tansu Registered Member

    Joined:
    Sep 13, 2005
    Posts:
    210
    Are you using Suse?
    Because, same thing happened to me with Opera and firefox both, I thought it was a DNS problem. have you ever visited University of Arizona's home page before?
     
  4. dog [away]

    dog [away] Guest

    Maybe they were the ones that compiled/packaged the RPM, if you didn't do it yourself?
     
  5. Pain of Salvation

    Pain of Salvation Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Posts:
    398
    I wasnt able to change the home page, thats why I said "spyware"...

    I have never visited this page before...
    I think the problem was on the command... it was "firefox %U" (dont know exactly..), so I changed to just "firefox", and now its all ok.
     
  6. TNT

    TNT Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2005
    Posts:
    948
    the command firefox <some url> makes Firefox start with that url as initial page. Maybe that's why.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.