Spyware in FDM ?

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by pykko, May 25, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    Few days ago I"ve installed Free Download Manager from Link removed - Ron No links to malware or suspected malware
    without problems...NOD didn't detect anything.

    Today one of my friends installed it also and Avast found a spyware inside a .tmp file created during install.

    Can anyone from ESET analyse this software and tell me if it's ok regarding spywares?
    Thx
     
    Last edited by a moderator: May 25, 2006
  2. Rieske

    Rieske Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2003
    Posts:
    68
    Location:
    Olanda
    Plz post the exact message Avast came with.
     
  3. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    well, I don't know exactly what spyware found Avast but after a scan with Kaspersky it found not-a-virus:AdWare.Win32.SaveNow.bo. :)
     
  4. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,740
    Location:
    Texas
    Everyone keep in mind this the Official support forum for NOD32. It is not a test forum for unknown or known malware. Please do not drag test results, dubious links, and other off topic subjects to this forum.
    Thanks for your help.
     
  5. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    well, this was a public download not a warez site, etc, but ok...I'll be more carefull in the future.
     
  6. FirePost

    FirePost Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    212
    Mis-spoke. I was thinking of the wrong application.
     
    Last edited: May 25, 2006
  7. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    I don't think Yahoo Toolbar is spyware or adware. ;)
     
  8. ASpace

    ASpace Guest


    I think it is :D :D :D
     
  9. notageek

    notageek Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2002
    Posts:
    1,601
    Location:
    Ohio
    I Have FDM and KAV didn't pop up with anything when I downloaded and installed. Now I'm trailing NOD32 again Since I have a little time left. NOD didn't find anything either.
     
  10. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    I am using FDM since many months( even used it with Avast) and it is totally clean. U can upload the filr to Jotti and virus total and also try to scan with Ewido.
    I will suggest to delete the file and also uninstall FDM. Download a fresh copy of FDM from their site and then see if u get the problem again.
    However I can,t say anything about this pa
     
  11. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    uploaded it to virustotal.com and Kaspersky flags it as: not-a-virus:AdWare.Win32.SaveNow.bo
     
  12. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    I will suggest to delete the file and also uninstall FDM. Download a fresh copy of FDM from their site and then see if u get the problem again.
     
  13. YeOldeStonecat

    YeOldeStonecat Registered Member

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Posts:
    2,345
    Location:
    Along the Shorelines somewhere in New England
    I always uninstall it whenever I come across it..may not be adware itself..but a big road into the computer for adware. Like a snowball. It's all over the place now, since they have deals with all sorts of software..comes bundled in with it now. Adobe, Macromedia, etc.
     
  14. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    That,s really bad. I hate it.
     
  15. i_kenefick

    i_kenefick Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Posts:
    135
    Location:
    Cork, Ireland.
    With extended bases enabled it will.
     
  16. Hazeleyze

    Hazeleyze Guest

    FDM v1.5 and earlier used to have NavHelper but that has been removed.

    The latest FDM v2.0 Build 422 is clean and works nice.
     
  17. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    yes, you're right Hazeleyze! I"ve just send the file to Kaspersky labs and they confirm this. ;) With ESET no chance to get an answer....
     
Thread Status:
Not open for further replies.