spysweeper Beta 4.0

Discussion in 'other anti-malware software' started by Mucker, Apr 20, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mucker

    Mucker Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Posts:
    42
    Spysweeper Beta 4.0 seems to scan faster, also scan cookies on the scan screen. please be careful regarding the startup list, you have to uninstall 3.5 in order to install 4.0 Beta and the beta cleaned all things that were blocked from startup --might have to restore--don't know any other way to find bloked items
     
    Last edited: Apr 20, 2005
  2. controler

    controler Guest

    Where did you find this beta? and is the Lic for the paid version 3.5 work for this
    new beta version?

    Bruce
     
  3. Mucker

    Mucker Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Posts:
    42
    Controler, I found it on the options page click update program- the 4.0 lic expires on same date as 3.5--Mucker
     
  4. polyglory

    polyglory Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Posts:
    76
    Location:
    Brussels, Belgium
    G'day Mucker,

    I only get I have the latest version 3.5 :)
     
  5. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
    Yesterday, following the uninstall/install instructions for SS Beta 4.0, I was unable to get Beta 4.0 to run on my Windows XP-SP2 HE box. It kept reporting that "Spy Sweeper is damaged, Please Re-Install". So I had to revert back to 3.5.

    This morning it looks like the Beta download page is no longer available. o_O Perhaps Webroot has temporarily withdrawn Beta 4.0.
     
  6. iwod

    iwod Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    708
    Has there been any improvement on resource usage?
     
  7. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    Most definitely yes, it's currently using 2mb, the peak so far is 12mb.
     
  8. iwod

    iwod Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    708
    I hope you are not joking...... 2mb?? Spysweeper? Are we even talking about the same product. The one from webroot which version 3.5 peak at around 40Mb and rest at 12 Mb!.

    What about its interface? Still as ugly?
     
  9. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    No joke, right now at 3.5mb and as you can see 12.5mb is the peak so far. The interface has minor changes, and couple new options, an auto-updater and an ADS-execution shield is added, i like it so far, it's fast btw.
     

    Attached Files:

    • ss.png
      ss.png
      File size:
      894 bytes
      Views:
      595
  10. Mucker

    Mucker Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Posts:
    42
    Don Pelotas,

    Ihad to uninstall --an alert screen came up and appeared to block something and then very quickly changed to no alert. after that the alert icon greyed out and I could not get the alert log to function. The scan usually took 18 minutes with3.5 and was only 8 minutes for the Beta. I'm comp challenged so I don't understand everything that was happening. There also was something regarding the host file screen that made me nervous--reason for uninstall.

    Mucker
     
  11. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    I haven't seen anything like this so far, but siliconman01 did say in his post that the download was removed for while and i downloaded after this, so maybe there was a slight problem with the first exe.

    I have the startupshield disabled, try this if you reinstall the beta. :)
     
  12. controler

    controler Guest

    I still don't see the "Beta" listed on their site.

    Bruce
     
  13. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    You have to use "update program" in 3.5, there an invite on the update-page, you are directed to. I believe it's the only way.
     
  14. Mucker

    Mucker Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Posts:
    42
    Controler,

    I just checked the update program for the Beta and it seems to still be removed. I e-mailed webroot with problems and they responded and said thanks for info and passed it on to beta programmers. I would like to give another try myself. I also noticed lower resource usage like D Pelotas. Hopefully it will be available soon.

    Mucker
     
  15. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
    Just out of curiosity, the very-early-on Beta 4.0 that I downloaded and which will not even run on my XP-SP2 system has stats of

    5,441,293 Size
    5,443,584 Size on Disk

    Does this match the Beta 4.0 setup download for those who have Beta 4.0 in and running?

    I too can no longer find any Beta download link even after reinstalling 3.5 and checking pgm update.
     
  16. Mucker

    Mucker Registered Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Posts:
    42
    Don Pelotas,

    I was posting and just saw your reply, thanks for tip regarding startup shield. I am newbie and am very much impressed with what I read on Wilders.

    Mucker
     
  17. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    You're welcome, Mucker. :)
     
  18. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    This matches the size of the exe-file that i have. It's still using between 2-12.5mb memory, after 24 hours btw. :)
     
  19. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
    Thanks Don for the check.

    The memory size "fix" sounds most encouraging. I'm just wondering if I have some sort of pgm conflict for example with RegDefend, ProcessGuard, or NIS 2005...hmmm.
     
  20. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    You're welcome, i use Process Guard and have seen no conflicts, it asks for the same rights as 3.5 does, but thats it so far.
     
  21. iwod

    iwod Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    708
    Now only if they would update the ugly interface.

    What about CPU resources?
     
  22. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    I kind of like it. ;)
    Believe or not, but this is the picture i'm seing:
     

    Attached Files:

    • Spy1.png
      Spy1.png
      File size:
      27.3 KB
      Views:
      506
  23. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    Second screenshoot:
     

    Attached Files:

  24. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    Just discovered that there are two processes in 4.0!!!! :oops: .......ATM these two combined are using almost 20mb, but there doesn't seem to be any of the CPU spikes that there is in 3.5. Kind of embarrassing only to notice after posting, but the good thing is the CPU-usage, much more important to me. :D
     

    Attached Files:

    • Spy3.png
      Spy3.png
      File size:
      32.8 KB
      Views:
      489
  25. tuatara

    tuatara Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2004
    Posts:
    772
    Welcome to Webroot's Software Update Page




    Your Current Version: Version 3.5

    Latest Release: Version 3.5

    Congratulations! You've got the latest version of Spy Sweeper. Please visit us periodically to check for new product releases.

    :doubt:
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.