Spybot - Search & Destroy 1.5 Released!

Discussion in 'other anti-malware software' started by Nubiatech, Sep 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nubiatech

    Nubiatech Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Posts:
    50
    Location:
    IL, USA
    http://www.safer-networking.org/en/spybotsd15/index.html
     
  2. Pedro

    Pedro Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Posts:
    3,502
    Good news thank you. I'll have a look :)
     
  3. mercurie

    mercurie A Friendly Creature

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Posts:
    2,442
    Location:
    Sky over the Wilders Forest
    Yes, great news indeed. I like SAS, but have a warm place under my wing and in my feathers for SpyBot too. :D :thumb:
     
  4. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    I had problems with it. No list of products it protects against. It only listed the two that I had excluded in 1.4. I was not impressed with the Fx and Opera protection and unchecked all that in immunize. I also noted that it by default has its own Hosts file checked which conflicts with HostsMan. I also noticed that TeaTimer was checked by default. I don't recall that being the case with 1.4 so I'm glad I looked all around as I never have liked TeaTimer. I never ran a full scan with it because of the no list of products!

    I uninstalled 1.5 and then tried to run 1.4. The 1.5 uninstaller evidently also took pieces of 1.4 with it. So, I tried to run the 1.4 uninstaller to finish the unwanted uninstallation of 1.4 and the uninstaller said it couldn't find a necessary file so it couldn't run. I then went to Add/remove programs and was able to uninstall 1.4 from there.

    I then rebooted and opened Fx and found my home page had been tampered with. It was changed from dslreports postlist page to about:blank. That had to been something to do with Spybot. I'm not going to reinstall Spybot.
     
  5. omegakilo

    omegakilo Guest

    Thanks for the good news!
    Does it have a better detection rate now?
     
  6. argus tuft

    argus tuft Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Posts:
    280
    Location:
    Australia
    No real problems here, except that the immunization no's don't add up.

    Unprotected: 0
    Immunized:66297
    Total:66433
    o_O
     
  7. Skytrooper

    Skytrooper Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Posts:
    101
    On my Vista PC, I get these immunization numbers:

    Unprotected: 0
    Protected: 66297
    Total: 66443

    However, on my XP PC, the immunization numbers agree:

    Unprotected: 0
    Protected: 66443
    Total: 66443
     
  8. argus tuft

    argus tuft Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Posts:
    280
    Location:
    Australia
    I'm on xp...
    It is strange that your vista installation shows the exact same numbers though.
     
  9. btman

    btman Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Posts:
    576
    Detects bearshare... Don't tell me this AND Super aren't going to remove it now... Stubborn...
     
  10. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    It works A ok with Spyware Terminator's Immunizer. No conflicts reported.
     
    Last edited: Sep 4, 2007
  11. Pedro

    Pedro Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Posts:
    3,502
    I uninstalled 1.4 to install 1.5 fresh.
    It seems that the installer won't comply with DEP in "AlwaysOn". Tried 1.4 installer and it won't work either (i did install it before changing boot.ini).

    I will try installing it in OptOut, then going back. But if this is confirmed to be an issue with DEP, they should fix it imo.

    Anyone registered in the Safer Networking Forums?
     
  12. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    3,515
    Location:
    USA - Back in a real State in time for a real Pres
    I am registered in SN forum. And I'm having an annoying problem that I posted there w/v1.5:

    Updated to 1.5. By uninstalling 1.4 1st. Didn't want the double entry in A/R. Running XP VLK SP2 32bit.

    Downloaded like 10 updates. 2 remaining updates kept on failing. Dl'd the separate 2007-08-29 update package.

    Checked within SSD for updates again. 1 update was left. And the Immunization datbase from 2007-07-25 returns !!! bad checksum ! error. Tried all the different dl locations. All fail.


    Uninstalled & reinstalled. Same thing!

    V1.5 can't download Immunization database 2007-07-25. Returns !!! bad checksum ! error. Tried all different download locations. All fail.

    I need help with this. This is NOT ok.

    Thanks.
     
  13. ccsito

    ccsito Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Posts:
    1,579
    Location:
    Nation's Capital
    Just a guess, but maybe certain items in Vista don't (or can't) be protected? o_O
     
  14. mercurie

    mercurie A Friendly Creature

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Posts:
    2,442
    Location:
    Sky over the Wilders Forest
    Yikes...:eek: glad I waited. I'll stick to the old version for now. :cautious:
     
  15. Joliet Jake

    Joliet Jake Registered Member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Posts:
    911
    Location:
    Scotland
    Downloaded, installed, updated and it's worked like a charm. No mismatch in the immunisation numbers either.
     
  16. innerpeace

    innerpeace Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Posts:
    2,095
    Location:
    Mountaineer Country
    I'm glad to see a new version. It was always a useful tool. I will however wait a bit for the little bugs to get fixed :D .
     
  17. argus tuft

    argus tuft Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Posts:
    280
    Location:
    Australia
    I've got the same numbers as Skytroopers' vista installation, but on xp...
     
  18. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    No mismatch in numbers for me as well.
     
  19. Vietnam Vet

    Vietnam Vet Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    306
    @Mele20,

    During the install, there is a box that is checked by default called Download Updates Immediately. If you leave that box checked it should try to download the updates during the installation, not after. The app does not come with the database already installed, neither did 1.4 version. I am on a dialup and since the update isn't done during the install, I only have two products listed(cdilla is one, don't recall the other). After the install and configuring the app the way I want it, I download the updates. Updating was no problem for me, by the way. As expected, full list now in place.

    No problems for me concerning hosts file(I don't use a hosts file anyway). TeaTimer was installed by default for me as well, I do not use that either. Uncheck in the config, gone. No harm, no foul.

    Concerning Spybot's immunization, I do not use that. I no longer remember the specifics, but the 1.4 version has had longstanding problems with that on 9x versions of windows, but worked properly on XP, as I recall. It was well-documented on the Net-Integration forums at the time. Also, if you use the ZonedOut app to "remove all" restricted sites while using Spybot's immunization, it was goodbye to any trusted sites as well. Without Spybot's immunization, that problem went away. Do not know whether or not the 1.5 version has the same effect.

    This is just a FWIW post with my experience, not trying to sway anyone, pro or con.
    Best wishes,
    VV
     
  20. GrailVanGogh

    GrailVanGogh Registered Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Posts:
    97
    Location:
    US
    NO problems at all with the Spybot S & D update.

    Installed over the beta version on my notebook and a fresh install on the desktop.

    The home page(s) were not tampered with at all.

    I was asked if I wanted to use the Teatimer as normal and after updating the program all was it was before which is to say working nicely.

    Sorry to hear you had such issues but I am not at all surprised as you seem to have more then a few software update issues which may point to a problem with your way of doing things and not the programs fault.
     
  21. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    I experienced quite a lot of internet lag with this new version of Spybot. So I had to uninstall it. Has anyone else had this problemo_O
     
  22. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi, folks: would the type of Internet browser have to do with this problem? I am using IE7, no change has been observed.
     
  23. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    I was using the latest version of Firefox.
     
  24. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi, folks: Spybot S&D 1.5 has a new feature for Firefox and Mozilla-immunization. An improved one for Opera.
     
  25. Pedro

    Pedro Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Posts:
    3,502
    I'm seing the same Cheater. I can't unprotect firefox either.
    Scanning seems heavier, maybe it's due to improvements.
    The install package does not work under DEP "AlwaysOn", i confirmed by trying OptOut. Once installed it does run under AlwaysOn, so it's something about the installer, or Windows..

    Anyone care to report these bugs (zapjb ? ), or should i email? I'm not about to register to more forums. Well if i have to :p
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.