Some webpages not loading with IMON enabled

Discussion in 'ESET NOD32 v3 Beta Forum' started by KOTB, Aug 1, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. KOTB

    KOTB Guest

    Hi guys,
    I've been using the new beta for about a week now. I've noticed that some webpages are not loading with the IMON enabled. Specifically, I'm having a problem with www.amazon.com, and anything on that server. I get the "The page cannot be loaded" page. So I disabled IMON, and reloaded the page. This time the page loaded fine. I went back and enabled IMON, and reloaded amazon.com once again. The page, once again, loaded ok. However, after about 1 minute, I clicked on a link on amazon's website, and the problem was back - site not loading.
    I went through the same process several times:
    1. disable IMON - amazon.com loads fine
    2. enable IMON - amazon.com loads fine, but stops working after about 1 minute (not sure how long exactly, but it was a very short time)

    Is anyone experiencing the same problem?
    Thanx.
     
  2. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Just tried, works fine here, using Firefox...

    Cheers :D
     
  3. KOTB

    KOTB Guest

    Thanx Blackspear,
    Haven't thought of it before. I forgot to mension the problem is in IE. I just tried it in Firefox and works fine. But the problem with IE remains - tested on two machines (2000 SP4 & XP SP1).
     
  4. donsan

    donsan Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Posts:
    149
    Location:
    grand prairie tx
    hi kotb just tried that site out myself only using opera 7.53 and the beta nod32 and had no problem surfing around thier site at all
     
  5. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Just tried it with IE, still all ok. Are the machines you mention setup with the same software?

    Have you tried one of the machines with Nod32 Standard?

    Cheers :D
     
  6. KOTB

    KOTB Guest

    Both systems are pretty much the same software, one has a lot of dev tools installed, but everything else is the same. They both have the problem in IE. I've been using Nod 32 2.0 stable before the beta, and I remember not having the problem. Not too big of a problem, I can get around it in Firefox (thanx balckspear :) ). Just thought I should see if anyone experienced it too (in case it's a bug in the http monitor in beta). I'll post if I run into another website that won't load.
     
  7. rumpstah

    rumpstah Registered Member

    Joined:
    Mar 19, 2003
    Posts:
    486
    I just tried amazon.com with IE6 SP1, latest beta and it loaded fine. How about some specs regarding proggies loaded? Sounds like a conflict. When you check the IMON compatibility setup, are any programs other than Mozilla/4.0 iexplore.exe set to higher efficiency?
     
  8. KOTB

    KOTB Guest

    The only thing loaded at startup is NOD32, no other apps are loaded, plus I disabled most of windows services for a faster boot up/faster system. Mozilla/4.0 iexplore.exe is the only app set to higher efficiency by default. I've changed it to higher compatibility, but no luck with amazon.com.
     
  9. KOTB

    KOTB Guest

    Not sure if this has anything to do with it, but I installed the latest vulnerability update for IE6 yesterday :)).
     
  10. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I have that installed as well.

    Will have to see what Marcos or Jan come up with...

    Cheers :D
     

    Attached Files:

    • IE.JPG
      IE.JPG
      File size:
      51.3 KB
      Views:
      658
  11. tealc57

    tealc57 Guest

    I do have the same problems with amazon and some other sites with long url. It seems to appear randomly (only with IE) and disabling IMON HTTP makes the page loads...
     
  12. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    Did you try to reduce passive mode minimum??

    That was a problem here with Opera 7.53 and some webmail pages

    Ruben
     
  13. sir_carew

    sir_carew Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Posts:
    884
    Location:
    Santiago, Chile
    I've Win 2k SP4. With IMON enabled, I can download the critical and services packs update without problems, however if I clic in Windows 2000 updates, with IMON enabled I can't access this part. With IMON disabled, I can download the others patches that aren't critical.
     
  14. KOTB

    KOTB Guest

    Same problem here with Windows Updates in IE6 Win2000 SP4 - just like Sir Carew described. Changing the size of passive mode or turning it off didn't help.
     
  15. DiGi

    DiGi Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2003
    Posts:
    114
    Location:
    in the middle of nowhere
    No troubles with Amazon...

    Proxy computer with Nod32 beta (IMON HTTP scanner enabled), then my computer.

    Win2000, AvantBrowser (IE6), all updated
     
  16. Thorz

    Thorz Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Posts:
    124
    I have problems with IMON and Windows update, I am on XP-Pro, full updated machine. Here is the copy of the email I sent to betabugs:

    Windows update: I can scan for updates but when the scan is ready I cannot choose subcategories, it just stays forever trying to reach the page. In the example I am trying to go to the Windows XP subcategory. The page works ok with IMON disabled. Look the JPEG file as refference.
     

    Attached Files:

  17. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Same here, turn off IMON and instantly you are able to see the subcategories... Do this and even more errors appear, see screenshot:

    Cheers :D
     

    Attached Files:

  18. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Guys,
    we are now looking into the problem with Windows Update. As to the aforementioned problem posted bz Blackspear, it used to happen on my home PC even with NOD32 completely uninstalled - perhaps a problem with a particular MS patch?
     
  19. Thorz

    Thorz Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Posts:
    124
    I am going to install the lastest beta, been sent as a link by support. I have to say that once again I am very satisfied with how fast ESET answers support emails. Let's just hope that when the final version is ready all these bugs have been crounched. I really like the new concepts in the new IMON.
     
  20. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    Is this version 20011b or something newer you've got there??

    Ruben
     
    Last edited: Aug 4, 2004
  21. Thorz

    Thorz Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Posts:
    124
    It is marked as 2.000.11b but it had a different size than the beta that I downloaded 2 days ago. It didn't help to fix the issues that I have though.

    NOD32 Antivirus System information
    Virus signature database version: 1.834 (20040804)
    Dated: onsdag 4. august 2004
    Virus signature database build: 4734

    Information on other scanner support parts
    Advanced heuristics module version: 1.008 (20040804)
    Advanced heuristics module build: 1057
    Internet filter version: 1.002 (2004070:cool:
    Internet filter build: 1013
    Archive support module version: 1.018 (20040727)
    Archive support module build version: 1093

    Information on installed components
    NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003 - Base
    Version: 2.000.11b
    NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003 - Internet support
    Version: 2.000.11b
    NOD32 for Windows NT/2000/XP/2003 - Standard component
    Version: 2.000.11b

    Operating system information
    Platform: Windows XP
    Version: 5.1.2600 Service Pack 1
    Version of common control components: 5.82.2800
    RAM: 1023 MB
    Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2998 MHz)
     
  22. manney

    manney Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    32
    I too have noticed the same thing, sometimes with amazon.co.uk also i can no longer logon to tiscali's web mail portal to view mail, yet I can from another machine that has got 2.000.09 installed

    Weird
     
  23. sir_carew

    sir_carew Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Posts:
    884
    Location:
    Santiago, Chile
    Hello,
    I found another page that I can't load with IMON enabled.
    Yesterday I tried to update my Office 2003 to SP1 and I can't until I disable IMON.
     
  24. Thorz

    Thorz Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Posts:
    124
    Let's not forget to send all these reports to the developer team. It is like this that we will help to have a problem free final version. These are the woes of beta testing.
     
  25. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Good post.

    Cheers :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.