Small bug with email notification.

Discussion in 'ESET Smart Security' started by Pfredd, Jan 25, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pfredd

    Pfredd Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    25
    I set up email notifications.

    When I tested it, the email was sent with the following subject line:
    %s: Threat alert​

    Looks like something was supposed to be inserted where the "%s" string format is.

    This is with ESS 3.0.621.0
     
  2. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    If you don't mind, would you go back into the email notification setup and select Edit format. Look in the Format of threat warning area, is there a period at the end of %VirusName% ?

    If so, would you mind deleting that period and OK out of Setup. Then download the EICAR test file mentioned in your earlier thread today. That should send you an e-mail due to the threat warning. When you receive the e-mail, does it appear that the threat warning message is somewhat more complete ?

    Bubba

    The pic below is EAV but should be similar for ESS.
     

    Attached Files:

  3. Pfredd

    Pfredd Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    25
    The problem is in the email's SUBJECT, not in the content of the message.

    Removing that period only removed the period from the email message.

    Here is the e-mail I receive (addresses removed to protect the innocent :) ) :

    Subject: %s: Threat alert
    From: xxxxxxx
    Date: Fri, 25 Jan 2008 15:22:00 -0500
    To: xxxxxxx

    1/25/2008 15:21:59 PM - Module HTTP filter - Threat Alert triggered on computer PFREDD: http://www.eicar.org/download/eicar.com contains Eicar test file

    Note the "Subject:" line. See the "%s" there? That is the problem.

    Thanks!
     
  4. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    While there has not been any follow-ups nor comments by tech support, this was a thread from a few weeks back where there was mention of Subject and Message issues.

    Bubba
     
  5. Pfredd

    Pfredd Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    25
    Looks like exactly the same problem.

    The CONTENT of the message is fine. It's the e-mail's SUBJECT that has a problem.
     
  6. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Actually there have been reported issues with the SUBJECT and CONTENT.

    In the link provided above, the thread starter was seeing both issues.
    The second poster had the issue you are having.
    Bottom line is there are issues with the CONTENT and SUBJECT area.

    The message body area I can duplicate but the SUBJECT issue is still a mystery. I'm sure the Eset techs will find the fix to both issues sooner than later.

    Bubba
     
  7. Pfredd

    Pfredd Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    25
    As my original subject said "SMALL bug...".

    I can live with a %s in the subject... :)
     
  8. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    I would hope so. I'm still alive and it's been present for awhile :eek: :D

    Have a good weekend ;)
     
  9. Pfredd

    Pfredd Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    25
    I just received an e-mail from ESET support saying that this is a known issue that will be fixed in the next release.
     
Thread Status:
Not open for further replies.