slow startup

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by jtmedin, Feb 21, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jtmedin

    jtmedin Registered Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Posts:
    30
    Location:
    san diego county usa
    i have a large usb hd (500g). On startup ti runs thru the 2 ide hd's quickly but then takes ~10 min on the usb drive. Any ideas? TIA
     
  2. DwnNdrty

    DwnNdrty Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Posts:
    3,335
    Location:
    Florida - USA
    Not sure what you mean by TI "runs thru" ... please clarify.
     
  3. jtmedin

    jtmedin Registered Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Posts:
    30
    Location:
    san diego county usa
    watch the bottom of the window. It says initialize and then it analyzes all the partitions when it gets to the G. drive, which is my large USB:drive it takes 13 minutes to analyze that large drive.
     
  4. jtmedin

    jtmedin Registered Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Posts:
    30
    Location:
    san diego county usa
    Ran a file monitor while stuck on the g drive:
    ti Directory G invalid parameter filebothdirectoryinformation

    That was a directory request from ti & if i understand its the filebothdirectoryinfomation that is the problem. Takes a min or so & then makes the same request over & over again.
     
  5. jmk94903

    jmk94903 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    3,329
    Location:
    San Rafael, CA
    Have you run CHKDSK /F or /R on the USB drive?
     
  6. jtmedin

    jtmedin Registered Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Posts:
    30
    Location:
    san diego county usa
    Ok i ran a chkdsk & since then i have had 2 speedy startups. Thanks!
     
Thread Status:
Not open for further replies.