slow loading of some sites

Discussion in 'ESET Smart Security' started by devolic, Jan 29, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. devolic

    devolic Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Posts:
    40
    Location:
    Detroit, MI. (USA)
    Some sites load slow or not at all, What gives?

    Also, how do I disable the start up screen when the computer first boots?
     
  2. COSMO26

    COSMO26 Registered Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Posts:
    404
    F5 Advanced Setup / User Interface / Show splash-screen at startup - "Uncheck this option to disable the splash screen display at startup". (From the Help section/Index/Splash Screen).

    There are some Settings the Experts will suggest you play with BUT you ought to Edit your post to state your OS - Browser and other security Apps just in case someone knows of conflicts. I (XP MedCtr SP3) had an awful time once with Can't Find Server/other Page-loading issues and had to Run Norton Uninstaller again (Paid BB to Delete Norton-junk apps 1st time on new computer) and DELETE specific Non-Plug-n-Play Drivers. One/both were my fix and the issue wasn't ESS's fault. You never know.
     
    Last edited: Jan 29, 2010
  3. devolic

    devolic Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Posts:
    40
    Location:
    Detroit, MI. (USA)
    OS is in my sig. I have firefox 3.5.7 and spybot S & D. Sometimes firefox will run at 100% in process manager also. Also, when I download large things firefox hangs for a long time at the end of the download.
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,415
    Do you use a download manager pluging for Firefox? If not, you can try setting a file size limit for scanning archives both in the web and real-time protection setup. Otherwise if you download large archives, these need to be extracted and each file scanned when download completes.
     
  5. devolic

    devolic Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Posts:
    40
    Location:
    Detroit, MI. (USA)
    I do not use a download manager. How do I use the file size limit for the web and real time protection?
     
  6. devolic

    devolic Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Posts:
    40
    Location:
    Detroit, MI. (USA)
    Anyone
     
  7. JesusV

    JesusV Former ESET Support Rep

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    93
    Hit F5 on ESS, go to advanced setup under real-time file system protection,
    uncheck default archive scan settings. Then you can modify the size.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.