simple question about build-versions

Discussion in 'Trojan Defence Suite' started by averhuls, Mar 28, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. averhuls

    averhuls Guest

    Hi, i had some problems with TDS (see prev. post).
    So i decided to download and reinstall TDS-3 again.
    A fresh download,because a few days ago,
    i did that with PE, and noticed that i was not running the latest release!
    And yes, the version of TDS-3 that i was running had an tds3setup.exe file that was 5.125kB (from Aug 2003) and the version i found there now was:5.335 kB
    So i asume that this is a later build.

    Now the simple question:
    What is the best way to find out which build i am running (is not in Help,about) and how do i know if i am running the latest build?
    (was not informed regarding the change of build by the Newsletter)
    For the record, of course is was informed regarding the new RELEASE
    of PE

    Albert

    BTW The new release of PE is: SuperCalifragilisticExpialidocious
    ;)
     
  2. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    On the TDS site itself should always be the last build. ot sure about the proper size, there should be a checsum posted with it.


    Newsletter about Port Explorer (time ago) or Process Guard (this week) ?
     
  3. averhuls

    averhuls Guest

    Hi Jooske,

    Yes, i know that the latest build is there, but which one is it ?

    And yes, i am certain about the size, because directly after downloading that version for the last time, i wrote it to an install harddisk AND on a DVD-rw and both versions are 5.125kB and the version that is on the website now is: 5.335kB

    About the newsletter it was about the change of RELEASE of PG
    and i didn't receive something about a change of TDS-3 build(s)

    I don't mind about the last thing, i only want to know how i can see When and IF there is a change of builds in one of my DiamondCS programs and if there is another way then compairing them by downloading and compairing the byte-sizes.

    There is an 'update databases' in TDS but not 'check for program updates'.

    Albert
     
  4. averhuls

    averhuls Guest

    Did anyone else noticed a different filesize?
     
  5. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    I can confirm that the tds3setup.exe is shown as 5,125KB in windows. Mine is dated 6/102003.
    The difference between windows and the DCS website ilesizes is probably just the way that different software interprets file size.
    Mine has the checksum - MD5 - 3BF5F75FD556DD4FF5EBA4994D09379F as checked by CryptoSuite in my holding folder.

    HTH Pilli
     
  6. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    The size difference is so small, maybe the radius shipping with it was renewed, such things one can imagine.
     
  7. averhuls

    averhuls Guest

    i downloaded both versions, and checked them both on my pc.
    Then i saw the difference in filesizes.
    That is when i expected that there are different builds.

    I will try to do a binairy compair ....
     
  8. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    start with the radius.td3, which might explain it already, as the amount of references has more then doubled since 1983.
     
  9. averhuls

    averhuls Guest

    Hi, i understand that the difference Can be in radius,
    but it would be nice, if someone could confirm here,that there is only one build-version of TDS-3 released.
    And that i only have to download the files from the DiamondCS website
    if there is a new RELEASE.
     
  10. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    There is no new release since 3.2.1 Shown.

    11:34:27 [Init] Trojan Defence Suite v3.2.0 - Registered to
    In the TDS3 console;

    The checksum for TDS-3.exe in my TDS3 folder is:

    MD5 - 3AD0B335725C7ED1A60FEA0904939390

    HTH Pilli
     
  11. averhuls

    averhuls Guest

    Thanks Pilli,
    and now i found this about the differences in Release 3:
    http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=26269
     
  12. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, unixmagic

    Pilli is right about the checksum I just look at mine with Process Guard and TDS's Checksum is:- 3AD0B335725C7ED1A60FEA0904939390.

    Probably as jooske says bigger radius.td3.

    TheQuest
     
  13. hardhead

    hardhead Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Posts:
    292
    Location:
    Blue Ridge, Va
    Hi, unixmagic

    I downloaded the program about a week ago and the file size is 5,335KB
     
Thread Status:
Not open for further replies.