Secure Zone is Full!! Now What?

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by vango44, Dec 14, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vango44

    vango44 Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Posts:
    32
    OK, yet another problem with TI 11 8053

    In addition to a monthly backup to a NAS, I have a weekly differential backup to a 50GB Secure Zone.
    It is now full and any attempts to make backups gives an error.
    I know how it's supposed to work and I know that I could delete it and start again but I'm hoping someone can tell me how to fix the problem itself.

    Add this to my other problems I've reported:

    Backup System state - Never worked (causes 100% CPU use)
    Try & Decide - Works until SZ is full. Then What?
    Boot media - Doesn't work with my Intel Raid ( I do have a custom ISO now)
    Home Page Keeps forgetting when my last Backup was.
    Backup Task Progress stuck at 0%
    I'm probably forgetting some... :rolleyes:
     
    Last edited: Dec 14, 2007
  2. Mem

    Mem Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    292
    From Acronis:


    "Please notice that Acronis Secure Zone operates on following rules:

    • If there is not enough free space in the zone to create a backup, the program deletes the oldest full backup with all subsequent incremental/differential backups.
    • If there is only one full backup (with subsequent incremental/differential backups) left and a full backup is in progress, then the old full backup and incremental/differential backups are deleted.
    • Otherwise, (only one full backup left, and an incremental/differential backup is in progress) you will get a message about space error. In that case you will have to either re-create the full backup or increase Acronis Secure Zone."

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=193702&highlight=full
     
  3. vango44

    vango44 Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Posts:
    32
    Yes it makes some sense I suppose.
    I changed the task to Full backups only and it cleaned up the SZ.

    I really don't see why this can't be made more clear when the user sets up a task like this though. Further, there doesn't seem to be any way to set how many inc/diff backups to make before a full backup in the Secure Zone.

    Thanks for your help.
     
  4. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    Hello vango44,

    If you're not stuck with only a single hard drive, have you considered using TI 11's Backup Location feature rather than the Secure Zone?

    Regards

    Menorcaman
     
Thread Status:
Not open for further replies.