Search.disconnect says Google unavailable

Discussion in 'privacy technology' started by soho, May 5, 2016.

  1. soho

    soho Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Posts:
    4
    I noticed yesterday when using search.disconnect that they said Google was temporarily unavailable. I didn't think much of it, but tried again today and both my laptop PC and Android phone show the same message that Google is unavailable. Has anyone else seen this? I've been using this search provider for about s year and it has been great up until now.
     
  2. mood

    mood Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    884
    You are not the only one :)
    This has been mentioned on their twitter-account yesterday: "We're working on a solution"
     
  3. SouthPark

    SouthPark Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Posts:
    261
    Location:
    USA
    Disconnect Search is defaulting to Bing for me with the message "Google is currently unavailable in Disconnect Search." I wonder if Google cut them off like they did to Scroogle.com a few years ago.

    Disconnect Search always returned better results for me than other Google proxies like Startpage, so I hope it returns soon.
     
  4. soho

    soho Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Posts:
    4
    Agreed. I found they were much better than start page or duckduckgo. It's starting to look like it is more than a temporary problem. That would be too bad as it was my goto search proxy.
     
  5. Ross2468

    Ross2468 Registered Member

    Joined:
    May 9, 2016
    Posts:
    3
    I have disconnect premium which uses a VPN to connect ot the net, if I have this do I even need to use the Disconnect Search browser plugin to search Google?
     
  6. SouthPark

    SouthPark Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Posts:
    261
    Location:
    USA
    Disconnect Search now defaults to DuckDuckGo search, with Google no longer an option from the drop-down menu (only Yahoo and Bing).
     
  7. compleo

    compleo Registered Member

    Joined:
    May 3, 2016
    Posts:
    46
    Does Disconnect search have any settings.I constantly get this message when i search.

    DDG.JPG
     
  8. SouthPark

    SouthPark Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Posts:
    261
    Location:
    USA
    Techcrunch explains why Disconnect now uses DDG:

     
  9. soho

    soho Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Posts:
    4
    Southpark, thanks for posting that above as I had not seen anything as to why this happened. In the meantime I've run extensive tests comparing DuckDuck and StartPage vs Google and StartPage wins hands down. The results have actually been very good and I'm happy using them at this time.
     
  10. ComputerSaysNo

    ComputerSaysNo Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Posts:
    1,425
    Yes it's down for me too. I think Google is being naughty and cutting them off.
     
  11. SouthPark

    SouthPark Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Posts:
    261
    Location:
    USA
    I've found a service that's nearly identical to how Disconnect proxied Google:

    https://searx.me

    I don't know much about the company behind it, though it offers unfiltered searches and allows viewing of cached results.
     
Loading...