Screwed up my dvd player need help

Discussion in 'hardware' started by frank47, Feb 28, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    my neighbor gave me dvd rom came from same pc as mine dell dimension 310
    I thought i would add it to mine. big mistake after installing it,my computer did not recognize either drive.My original drive showed up in device manager with yellow flag.did not show in my computer window.followed troubleshooting advice,looking for filters.But there were no filters.Disconnected new drive threw it away.After hours of replugging,and rebooting old drive showed up.device manager says its fine.But it will not play
    any of my discs.Error says change monitor settings which I did to no avail.Hope you can help.
     
  2. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    Like to add installed VLC player ,and all my discs play.This might be helpful to all the brains out there.Thanks loads
     
  3. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Jury still out Frank? She picked-up in (f2) BIOS?
     
  4. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    Thanks again Global,Do you mean my drive was picked by F2 bios?Got a code 39 when xp said it couldn't install.Would like to use WMP,but I can live with VLC
     
    Last edited: Mar 2, 2010
  5. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    When you boot your computer there's a brief message stating which key enters you into setup, or BIOS. Since I suspect it'll be f2 that's the key you must repeatedly tap during the boot screen. You'll see instructions for how to navigate. Find the screen that specs your drive - might be the first.

    e310_ob_cdrom_drive.jpg

    Something like this perhaps - the top entry?
     
    Last edited: Mar 2, 2010
  6. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    Went in there(f2) not sure what to do.Went to f12,dianostic said my drive unsupported.This drive is a replacement(2 years ago)Drive shows pics.worked fine all these years .Do you know where i can get driver for dvr118l? Ijust keep getting programs that want to scan and sell me all drivers.
     
  7. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Dwnld, extract and run the 1.6.1 here. Type what it says in the open box up top and include the firmware version.
     
    Last edited: Mar 2, 2010
  8. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    Global if i did it right this took me to blank page
     
  9. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Wrong. Click and wait for the page to load.
     
  10. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    Couldn't add attachment.
     
  11. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Whaddaya mean attachment? You get the dwnld or not? Type the info if yes - no screenshot or attachment required.
     
  12. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    I dont see any where to type.
     
  13. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Did you run the program?
     
  14. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    I must have the wrong program. all iget is search box which takes me to blank page. Tried to send you jpeg of program.no can do.
     
  15. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    di_161 here. It's would be similar to what's below ....

    di_161.gif
     
    Last edited: Mar 2, 2010
  16. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    Thats what I got
     
  17. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    So, type what yours says in red here - add the firmware version.
     
  18. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323

    D pioneer version DVD RW DVR 118L
    Firmware version 1.00
    Vendor specific 2009/06/18 pioneer
    extra info none
    Dvd burner service
    Drive region status LOCK Detected
    Region setting status SET
    user changes left 4
    manufactor resets left 4
    current region set 1
    read speed 40x write speed 40x

    Hope this what you meant.
     
  19. bgoodman4

    bgoodman4 Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Posts:
    3,131
    Sorry to interrupt,,,,,how about simply restoring the PC either via Windows restore or (hopefully) an image to a state before the problems began?
     
  20. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Let's backup a sec. Is the drive still listed with a problem in device manager?

    When you say "it doesn't play" - to which program are you referring?

    What "does" or "doesn't" happen when attempting to play?

    Go ahead - answer bgoodman while you're here.
     
  21. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    I tried restore And drive disappeared.Undoing restore brought it back.
    Global,Device manager shows no problem.When i say it doesn't play I mean in windows media player. I can play discs in VLC media player.While I'm here I want to thank you for your great patience with me,As you see i can really confuse you.I act before thinking and when i think it's not good either.Thanks again.When Itry to play on wmp it tells me to go to settings and lower it.Which doesn't work.
     
  22. bgoodman4

    bgoodman4 Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Posts:
    3,131
    Sounds like an issue with Media Player not the drive. Try reinstalling MP, that may do the trick. I expect GlobalForce will have more comprehensive suggestions as he is far more knowledgeable than I am.
     
  23. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Thanks and - no problem. I've got a hunch but I'm try'n to make sure. Which version of the player we have here Frank?
     
  24. frank47

    frank47 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    323
    windows 10
     
  25. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    Open the player Frank. Goto "options" ==> performance tab and drop the video acceleration slider to none.
    Clk (IMPORTANT) apply ==> OK, then reboot and update us whether there's playback. *I'm think'in video.

    PS - When you come back up check and make sure the slider setting held.

    ========================

    No good? Save this standalone (second on your left) to the desktop.

    Open and goto hardware up top. Select video ==> video info.

    Goto edit ==> select all.

    Edit again ==> copy, then paste with your reply.

    *Don't do this part till you've done the first!
     
    Last edited: Mar 3, 2010
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.