Sbie + WSA = compatible?

Discussion in 'Prevx Releases' started by ams963, Jan 22, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    Hi,

    Are sandboxie compatible with wsa? Will the Identity Shield work on the sandboxed browser?

    Best Wishes,
    Amit
     
  2. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    Yes they are compatible. I'm using it right now. They actually fixed the identity in the last release. It works in a sandboxed browser.
     
  3. Umbra

    Umbra Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Posts:
    2,211
    Location:
    in a remote land :)
    not with Sbie v4 if ID shield "protect" the browser
     
  4. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,731
    Location:
    localhost
    V4 --> Beta?
     
  5. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    Ok let me rephrase.....Its compatible with Sandboxie 3.76.
     
  6. Kees1958

    Kees1958 Registered Member

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Posts:
    5,857
    You could also use the sandbox feature of WSA (like I did on my wife's laptop), it will provide more AppGuard like protection than Sandboxie like protection, but it will be a very effective zero-day protection/barrier to pass.

    1. Set Firewall to warn fo rnew untrusted processes (only onde level higher as default)

    2. In SafeOnline, click HTTP, add browser change protection and man in the middle attacks (just click on the red X-es)

    3. In Process control mark all your vulnarable software as untrusted (puts browser, e-mail, P2P, PDF-reader, etc in a LUA like sandbox), start them and allow them to go outbound (except PDF-reader)

    With Chrome's internal sandbox (when on Vista or higher) should provide strong protection, combine it with https://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=2177282&postcount=3 and you have fort knox like security
     
    Last edited: Jan 23, 2013
  7. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    Kees,
    When you say process control as untrusted do you mean "monitor" selection? How do you change a setting for allowing outbound?
     
  8. Kees1958

    Kees1958 Registered Member

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Posts:
    5,857
  9. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    Thanks for this Kees.
     
  10. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    Ah thanks a lot guys. Sbie added.:D:thumb:
     
Thread Status:
Not open for further replies.