Sandboxie Plus 0.7

Discussion in 'Sandboxie (SBIE Open Source) Plus & Classic' started by DavidXanatos, Feb 15, 2021.

  1. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    18,783
    Location:
    UK
    Installed 5.49.8 over the top of the previous build.
    No issues with Chrome/Chromium based browsers.
    Thanks David.
     
  2. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    18,783
    Location:
    UK
    Having a bit of problem with Plus 0.7.5.
    Tried uninstalling but Sandbox still won't empty. Had to stop service.
    So I am now uninstalling.ini as well, rebooting, and will try installing again.
     
  3. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    18,783
    Location:
    UK
    After a new install of 0.7.5 Plus all is well again :)
     
  4. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,386
    Location:
    Viena
    Strange, but what counts is that all is well again :D
     
  5. BrendanAdams

    BrendanAdams Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Posts:
    167
    Location:
    France
    Thank you very much : just installed classic version over the top, and Vivaldi can be sandboxed again ! :thumb:
     
  6. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    1,017
    Location:
    usa
    Installed the classic version - 5.49.8
    Everything is running smoothly.
    Thank you, DAVID!
     
  7. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,463
    Location:
    Brooklyn, NY
    OK, a little confusing because there were message boxes from both stating one was detecting the other and had to be unnstalled. Nevertheless, I was able to install both over the top successfully but had to launch Sbie Control manually from Program Files to get it to show up in the system tray.

    Despite the Installer being signed (Tonalio GmbH), SmartScreen in Microsoft Edge was messing with the download again. Reported as "safe"!

    Thanks for the updated software!:thumb:
     
  8. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,386
    Location:
    Viena
    Yea you probably had booth version installed at some point so each installer found the other once uninstall entry
    you could open reg edit and go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\" and remove one of teh uninstall entries

    SmartScreen... WTF its an EV cert so it should have good reputation from the get go
     
  9. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,463
    Location:
    Brooklyn, NY
    sssbie.png

    I don't make this stuff up. :)
     
  10. against

    against Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    12
    Working well now with Brave, Chredge and Firefox - Thankyou!
     
  11. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,168
    Location:
    .
    @plat1098
    Do you run Edge Microsoft Defender SmartScreen On or Off?
    ~ my Edge sandbox reports "was blocked" for all exe downloads:
    png_10755.png png_10756.png
    Note: I have Edge Microsoft Defender SmartScreen Off because some demo pages do not work as designed in my Edge sandbox. https://demo.smartscreen.msft.net/ ~ maybe, my Edge sandbox has a SmartScreen anomaly. I need to re-test my Edge sandbox with Edge Microsoft Defender SmartScreen On.
     
    Last edited: Jun 5, 2021
  12. algol1

    algol1 Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2020
    Posts:
    235
    Location:
    Vienna, Austria
    Hello @DavidXanatos, good to hear from you again. Thanks a lot for the effort.

    Unfortunately I have to report that after installing Sbie-Plus v.0.7.5 neither the current version of Chrome nor my main Opera-browser in its current version v.76 (using Chromium v.90) will launch.

    Chrome gives plenty of different Sbie-error-messages on each try, not the same numbers, interestingly though.
    Werfault.exe (xxxxxx)
    (14744) or
    1972
    16324
    19264
    20000
    "WerFault.exe (21120): SBIE2101 Object name not found: Unnamed object, error OpenProcess (C0000022) access=001FFFFF initialized=1"

    The part onward from SBIE2101 will be the same.

    Contrary to that Opera v.75 (using Chromium v.89) DID start normally under Sbie-plus-v.0.7.4 - and still does under Sbie-plus-v.0.7.5.

    My system showing this fault is a Lenovo laptop YOGA 7 15ITL5 running Windows_10_pro_forWKS_21H1.
     
  13. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,463
    Location:
    Brooklyn, NY
    I keep SmartScreen enabled/ON. It's just a few extra clicks to get the download. That is peculiar, though. You would expect something that's OFF to stay OFF in all situations.

    I mentioned the SmartScreen incident because I thought everything was cleared Sandboxie-wise and these sorts of blocks wouldn't happen any more.
     
  14. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,168
    Location:
    .
    @plat1098
    So with Edge SmartScreen On from your Edge sandbox... you saw "was blocked"? #309
    Just now with Edge SmartScreen On from my Edge sandbox. v0.7.5 / 5.49.8
    png_10778.png
    ~ with Edge SmartScreen On from my Edge sandbox. Phishing Page & Malware Page demo do not render expected red full page block, as designed. Blocked Download & Potentially Unwanted Download do not render popup as expected, as designed.
    ~ my Edge sandbox has Edge SmartScreen anomaly.
    https://github.com/sandboxie-plus/Sandboxie/issues/839
     
    Last edited: Jun 5, 2021
  15. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,463
    Location:
    Brooklyn, NY
    Sorry, I neglected to mention that Edge is not sandboxed on here. However, since you mentioned it, when I opened Edge as usual via right-click from the icon in the systray, I was getting these annoying message boxes like this one:
    edge mess box.PNG
    I then remembered that I had enabled the Strict Origin Isolation flag in Edge://flags. However, that message persists even when that flag is disabled. I don't have the Drop Rights setting checked, that box is clear. If I open Edge from the Sbie icon on the desktop, I get other annoying message boxes, like this:
    edge pages closed.PNG

    This happened spontaneously after I installed the latest Classic. Firefox works fine so I'll just continue with that.
     
  16. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,168
    Location:
    .
    Okay....now we're on the same page > Edge SmartScreen On + Edge not sandbox'd.
    png_10768.png
    I'm not seeing annoying message boxes.
    Google 'edge administrator mode'
     
    Last edited: Jun 5, 2021
  17. Pierrequiroule

    Pierrequiroule Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Posts:
    52
    Location:
    Canada
    As far as I am concerned, the installation of v5.49.8 over v5.49.7 went without a hitch. Moreover, it is now working fine with Brave! :thumb:

    Thank you very much for the update!


    Win10 x 64, v20H2
     
  18. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,463
    Location:
    Brooklyn, NY
    Yep, did that already, various "fixes" didn't work. I'll keep trying, though but it's nothing urgent for me. Edge does open clean and clear sometimes via the desktop icon at least. Edit: it also opens fine via the Sandboxie Plus UI, so I dunno, whatever. The main thing is Firefox and that works great sandboxed.

    Thank you for confirming my suspicions that I need to figure out what's going on on here. :) Haven't messed around with anything Box-wise after installing the latest Sbie version. :oops:
     
    Last edited: Jun 5, 2021
  19. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,168
    Location:
    .
    Hmm...."fixes" didn't work.
    Okay....last comment re: Edge. Did you run Apps > Edge > Modify > Repair.
     
  20. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,092
    Location:
    Mexico
    Changes and additions I noticed in Sandboxie.ini

    Changes in all boxes
    ConfigLevel=8 to ConfigLevel=9 (Meaning?)
    Template=FileCppy to Template=FileCopy (Correcting a typo?)

    Additions in just one box
    Template=OpenBluetooth (in just one box, for Teamviewer program)

    Meaning?

    TIA
     
  21. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,463
    Location:
    Brooklyn, NY
    This worked a treat--actually the Reset from Settings. Thanks very much for sticking thru this, you fixed the issue with something often overlooked as a quick and effective fix. Edge successfully opens from the systray icon now without annoying boxes. :thumb:
     
  22. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,168
    Location:
    .
    https://sandboxie-plus.com/sandboxie/configlevel/

    png_10775.png
    https://github.com/sandboxie-plus/Sandboxie/releases/tag/0.7.5
     
    Last edited: Jun 5, 2021
  23. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,168
    Location:
    .
    Yeah, I've run Edge Repair & Reset, before...to see what happens.
    Thanks
     
    Last edited: Jun 5, 2021
  24. Survivor

    Survivor Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2020
    Posts:
    135
    Location:
    Land of Oz
    This seems to fix the unity issue with stuck threads. Once enabled, they start normal. Which is good process.

    However, Noita still crashes since 0.7.3, 7.1 and 7.2 was great for all. I still wonder what changes pushed Noita off the bed and the unity games which worked fine with 0.7.2. Most stable version so far.
    One which didn't work anymore for some time is No Mans Sky and Blades of Time (which never worked so far) Guess not all will work ever. So just hoping one day they will work :thumb:
    Great work!!
    I might again fallback to 0.7.2. still.
     
  25. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    3,124
    Location:
    Location Unknown
    I don't have any issues running Vivaldi 4.0.2312.13 (Chrome 91) with Sandboxie 5.49.8. No special settings were needed for GPU or hardware rendering.

    Great Job @DavidXanatos!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.