Sandboxie Acquired by Invincea

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by ad18, Dec 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,059
    Is there a way to add more passes with RMDIR, like with SDelete?
     
  2. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
  3. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,059
  4. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    You are welcome, Infected.:)

    Bo
     
  5. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,059
    When I try to use multiple passes with SDelete, it takes a very long time to delete, like it's hanging up. I haven't tried with the newest version. I"ll give it a quick go.
     
  6. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,059
    Just tried SDelete again and it's working fine with 3 passes. That's good, I prefer SDelete.
     
  7. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    970
    Location:
    usa
    Thank you for your answer.
    I've never had any issues setting up Eraser with Sandboxie on any other computers with various Windows OS's.
     
  8. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,843
    Location:
    The Netherlands
    Thanks, but with older versions I didn't have this problem. I also noticed that Firefox started to crash frequently, so I downgraded once again. There is definitely something wrong with v5, at least on my system.
     
  9. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Rasheed, its not likely the SBIE version has anything to do with a particular program not terminating in the sandbox, anyway, the Leader and Lingering programs setting are available to solve what you are experiencing. Its not abnormal having to use this settings sometimes.

    I have used this setting for two specific cases, both times in XP. In W7, I never have had to set any program as the Leader or add anything to Lingering programs. Anyway, one of the cases in XP where I used the setting was for my Outlook express sandbox. I don't use OE anymore but when I did, I added firefox.exe as a lingering program, otherwise my OE sandbox would not delete (sometimes) automatically some of the time when I ran Firefox in that sandbox. In XP, I have wmp.exe set as Leader program in the WMP sandbox.That took care of that sandbox not deleting automatically when closing WMP.

    The problem with Firefox is not Sandboxie. In Firefox 41.0.1, under fixes, you can read "Fix potential hangs with Flash plugins"...in my opinion, that problem is not fixed yet. To workaround that issue, for now, I suggest you disable Flash protected mode. For testing, you can do it under SBIE, go to about:addons>Plugins, in Flash Options you ll see the option to untick PM.
    https://www.mozilla.org/en-US/firefox/41.0.1/releasenotes/

    I am 99% sure doing this will solve your Firefox problem. How do I know? I don't use Flash in my W7 but I use Flash everyday in my XP. When version 41 came out, I started experiencing crashes related to flash in the XP. If I disable plugin container in the XP, crashes don't happen. If I re-enable plugin container, crashes come back.:)

    Bo
     
  10. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Hi Zmechy. I am not familiar with Eraser so I cant help much on this. But I suggest you read the SBIE thread I posted earlier, according to the guys who posted in that thread, something changed in Eraser and you have to make adjustments in how to set things up in order for Eraser to work with SBIE. Read Guest10s posts, you ll find the solution in what he writes.

    Bo
     
  11. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    970
    Location:
    usa
    Bo, thanks for your respond.
    Now after updating from Windows 7 to Windows 10, suddenly I cannot start any Sandboxed browser.
    I get the following message:
    sandboxie-2.PNG
    I've just downloaded the latest Sandboxie version from their web-site.
     
  12. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,590
    Latest version of latest beta?
     
  13. wolfrun

    wolfrun Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Posts:
    686
    Location:
    Canada
    I'm using Eraser 5.3 set for 3 pass deletion which I have been using for a few years now and it works well.
     
  14. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    I think that (SBIE message 2224) looks like a conflict with your antivirus. Kaspersky? BitDefender?..See if excluding sandboxieDcomlaunch.exe from being scanned by the AV solves the issue. Or, uninstall the AV.

    Bo
     
  15. zmechys

    zmechys Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Posts:
    970
    Location:
    usa
    Bo,
    You are so right. I truly believe that my Sandboxie problem was cause by Bitdefender.
    After I upgraded my computer to Windows 10, temporary my Bitdefender icon disappeared. I've checked with Bitdefender about it. They said, "Don't worry, within 3- 4 hours, you'll get a message to update and re-install your Bitdefender."
    During that time, my Sandboxie was working just fine, but...
    After I've re-installed Bitdefender, I immediately encountered that 2224 problem.
    I've just followed your advice, and it worked.
    Thank you so much.
     
  16. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,098
    Location:
    USA
    Do the latest versions of SBIE and Webroot Secure Anywhere run ok together? Known issues link at SBIE don't mention WSA. Just Webroot Antispyware Corporate.
     
  17. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    SBIE v5.05.1 + WSA Antivirus v9.0.4.7 okay on my box. YMMV
     
  18. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,843
    Location:
    The Netherlands
    To clarify, the problem is solved when I downgrade to SBIE v4, and I'm still using an older version of FF. I did upgrade to Flash 19. So the problem must be with SBIE v5. Firefox doesn't run stable, same goes for PDF-XChange Viewer.
     
  19. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Rasheed, hopefully you tried solving "programs not terminating" by setting programs as Leader in their dedicated sandbox when they dont terminate automatically as you close them, you dont say if you tried that. I believe you are using W8.1, if that's the case, Firefox should feel stable for you. Up to W8.1, for most people running Firefox sandboxed that is the case.

    Since Firefox feels messy in your system and is the same for PDF Xchange and you have programs that dont terminate when you close sandboxed programs, perhaps your AV or another security program you are using is not allowing sandboxed programs to terminate correctly or work smoothly. Sometimes that's what happens and the solution lays in figuring out which program is conflicting with SBIE.

    Bo
     
  20. Moose World

    Moose World Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Posts:
    762
    Location:
    U.S. Citizen
    Post # 1967

    "Do the latest versions of SBIE and Webroot Secure Anywhere run ok together? Known issues link at SBIE don't mention WSA. Just Webroot Antispyware Corporate.
    SBIE v5.05.1 + WSA Antivirus v9.0.4.7 okay on my box. YMMV"

    Also, working well! But my browser are UC Browser and Opera at this point in time.
    Can you keep us updated? Especially the different browsers and AV's being used with
    SBIE.

    http://forums.sandboxie.com/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=21539
    Waiting on this link to be updated.
     
    Last edited: Oct 10, 2015
  21. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Moose, a simple rule about Sandboxie and antiviruses. The simpler the AV, the better chances it will work well with SBIE. Avoiding toolbars and extras increases the chances the AV and SBIE will get along.

    Browsers? The major browsers are the ones that Invincea tests with SBIE. And again, avoiding toolbars and using too many addons helps to keep sandboxed browsers from conflicting with SBIE.

    Bo
     
  22. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,843
    Location:
    The Netherlands
    I have tried those settings, but it didn't solve the stability problems. Like I said, the problem is within SBIE v5, because v4 works just fine. I'm only using EXE Radar together with SBIE, and it's unlikely that ERP is the problem. This kinda stuff is the reason why I often don't even upgrade to newer versions, they may introduce new problems.
     
  23. Moose World

    Moose World Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Posts:
    762
    Location:
    U.S. Citizen
  24. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,843
    Location:
    The Netherlands
  25. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    14,454
    Location:
    Slovenia
    After updating Windows 7 x64 and Chrome x64 I have problem running it sandboxed. I've reported it on SBIE forum - just in case somebody else gets similar problem.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.