Sandboxie Acquired by Invincea

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by ad18, Dec 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,092
    Location:
    Mexico
    Not a complete rewrite but some (many?) lines in the source code. Keeping Sandboxie compatible with M$ and applications became a real nightmare lately, well since version 4 when Sandboxie changed hooking methods to comply M$ rules.
     
  2. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    What issues was you having?
     
  3. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    599
    Location:
    UK
    Issues:
    (1) Win 10, forcing excel 2010 double-click a .XLS file and there is an error (this used to work with win 8.1 and Sandboxie 4.2).
    (2) Double click "Sandboxed Web Browser" doesn't work properly with latest firefox and win 10. Title bar is incorrectly formatted (white instead of grey) and options>search tab is corrupt. I can make this work by running the program the shortcut uses (start.exe) in win 8 compatibility mode, then all is OK.
     
  4. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    How to add like USB drive F or G to auto sandbox when a thumb drive is inserted?
     
  5. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    6,062
    Location:
    Nicaragua
    You do it via Forced folders. In Sandbox settings for your USB sandbox, Click Program start>Forced folders, Click Add folder, navigate to the USB drives that you want to force, add them to the list of forced folders. If your USB drives F or G don't show up when you navigate to them, then you plug in a flash drive, after doing that, they will show and you can now force the folder.:)

    Bo
     
  6. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,092
    Location:
    Mexico
    Under Sandbox settings > Program Start > Forced Folder > Click Add Folder
    Here you select the desired drive.
     
  7. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    Thanks to both of you. :thumb::thumb:
     
  8. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    So it's W10 problems, everything else works fine?
     
  9. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,825
    Location:
    USA
    Now running 5.04 (64-bit) on two 7x64 machines, no problem. :thumb:
     
  10. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    Looks like RC1 became the release version after all, at least according to checksums.
     
  11. meatouph

    meatouph Guest

    5.03.1 gave print spooler full access to temp folders. This opened a security hole for exploits which can use print spooler to save files on your unsandboxed path. Nobody seems to give a damn about it.
     
  12. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    15,193
    Location:
    The Netherlands
    If you use anti-exe, the problem is solved, correct?
     
  13. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    15,193
    Location:
    The Netherlands
    Quick question, I always get this error when I open images (thumbnails) in a sandboxed XnView, how to solve this?
     

    Attached Files:

  14. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    I believe you have to double click that message to increase the sandbox size limit.
     
  15. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,092
    Location:
    Mexico
    Under Sandbox Settings > File Migration > Don't migrate files larger than: Increase the file size.
     
  16. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    6,062
    Location:
    Nicaragua
    Rasheed, you could also tick "Don't issue a message when a file is too large to migrate" (Sandbox Settings>File Migration). You should still be able to view images sandboxed after doing that and you wont get messages. Sandboxed images will be Read only, sandboxed programs wont modify them in the sandbox.

    Bo
     
  17. wolfrun

    wolfrun Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Posts:
    687
    Location:
    North America
    Sandboxie 5.04 64bit final running well here.
     
  18. SIR****TMG

    SIR****TMG Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    833
    Sandboxie 5.04 64bit final running well here also
     
  19. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    Outlook 2007 App Crash when forced. Any way around this? I've tried not forced and added a shortcut on the desktop, but still the same.
     
  20. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    6,062
    Location:
    Nicaragua
    Infected, are you getting any SBIE messages? Were you able to run Outlook sandboxed before, and just recently started having this issue?

    You can try: Run Outlook in a new, default settings sandbox. If Outlook runs fine in the new sandbox, then it probably means the Outlook sandbox you are using now is corrupted (it could be a bad setting).

    Sometimes some programs work better without Drop rights. If you are using the setting now in the sandbox where you have been forcing Outlook, untick it to see if it makes a difference.

    Bo
     
  21. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    I'll give this a try and let you know. I haven't been able to run Outlook sandboxed, I was using MBAE before to protect it. I'll report back.
     
  22. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    6,062
    Location:
    Nicaragua
    Since you never ran Outlook sandboxed before, you should know that you need to tick Outlook in Sandbox settings>Applications>Email reader. Otherwise, Outlook will not run as a Forced program. Without ticking that setting, Outlook can be run sandboxed by right clicking its icon (but you lose mails, send and received mails wont be saved out of the sandbox). Make sure to tick the setting.

    Bo
     
  23. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,590
    I never got Outlook to run completely correctly either. You do need to give it complete access to the pst file. But what never worked was the email indexing. It ended up just easier to protect it with HMPA and Appguard.
     
  24. Infected

    Infected Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    1,084
    Yes same for me. I gave it full access to the .pst file, but still no go.
     
  25. CoolWebSearch

    CoolWebSearch Registered Member

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Posts:
    1,247
    So, what does this all mean: Sandboxie is getting weaker and getting more security/protection holes with every new version because, only because Sandboxie needs to be compatible with all other programs, softwares and functions?
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.