Sandboxie Acquired by Invincea

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by ad18, Dec 16, 2013.

  1. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,154
    Location:
    .
    FWIW ~ Cent Browser setup installs in and connects from my default settings sandbox okay.
    4884.png
    your sandbox grants 'centbrowser_n.n.n.nn.exe' Internet Access and Start/Run Access?
    please post complete error message
    https://www.sandboxie.com/SBIE2203
    --
    https://forums.sandboxie.com/phpBB3/index.php
     
    Last edited: Mar 12, 2019
  2. innerpeace

    innerpeace Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Posts:
    2,099
    Location:
    Mountaineer Country
  3. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,030
    Location:
    Nicaragua
    Hi innerpeace, I was thinking about that also. Perhaps you are wondering if the change in Firefox will have an effect on saving settings out of the sandbox, right? Perhaps have to change the file or files we allow Direct file access in the Firefox profile folder.

    I think the change will have an effect in extensions that save settings in a JSON file. But extensions like NoScript that save settings in a different file (NoScript saves settings in storage-sync.sqlite), the change will have no effect whatsoever. Anyway, I still havent updated but did test saving settings and making changes and importing settings in NoScript in Firefox 66, and all is well. I felt Firefox 66 with NoScript under SBIE ran perfect so I ll probably do the update later today. NoScript is my only extension, and for NoScript I wont have to make any changes in Sandboxie regarding saving settings

    In your case, if a change is needed in what file to allow access to, it wont be hard to figure the change to make.

    Bo
     
  4. innerpeace

    innerpeace Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Posts:
    2,099
    Location:
    Mountaineer Country
    Thanks for your reply Bo. I'm still using Firefox 62.0.3 so this isn't really an urgent issue for me. I just wanted to get the news out there plus I'll have to update eventually. I'm also using noscript as well as ublock origin. Good to hear the noscript rule won't need changed. My config mentions two firefox profiles so I need to figure out what's going on. Most likely I copied my config from my old pc or maybe refreshing firefox changed something.
     
  5. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,154
    Location:
    .
    removed chrome.exe from Lingering and Leader
    73.0.3683.86
    Edit:
    Whats the downside of chrome.exe as Lingering and Leader Programs in my Chrome sandbox.
    Edit: on occasion, stuff happens
    4930.png 4931.png The object may be in use.png
     
    Last edited: Mar 25, 2019
  6. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    750
  7. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,030
    Location:
    Nicaragua
    5.29.1 is looking well in W10 1803. :)

    Bo
     
  8. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    11,446
    Location:
    The Netherlands
  9. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    11,577
    Location:
    UK
    Confirmed here
    Annotation 2019-04-01 192316.jpg
     
  10. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    11,446
    Location:
    The Netherlands
    To clarify, for people on Win 10 it's not really news, but I was for the first time able to run it on Win 8, gotta love SBIE for this. Because I really didn't feel like installing Edge on my real machine. It's not as bad as expected, but still crappy as hell.
     
  11. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    750
    Known Issues
    1) Internet Explorer will hang in the Sandbox. No workarounds yet for x86 (the below workaround will work, but IE will be too slow).
    For x64 you may try opening COM {0358B920-0AC7-461F-98F4-58E32CD89148}
    [https://www.sandboxie.com/ResourceAccessSettings#com]

    2) There are permission issues when trying to download files via sandboxed web browsers, or save from certain programs such as Office apps. No workaround yet.
     
  12. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,030
    Location:
    Nicaragua
    To this day, FWIW, I haven't experienced any of the listed Known issues. :)

    Have you, deugniet?

    Bo
     
  13. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    750
    Same here Bo, no problems with beta 5.29.1.
     
  14. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    750
  15. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    11,446
    Location:
    The Netherlands
  16. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,790
    error message!?
    magic bullets are out of stock here... :rolleyes:
     
  17. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,154
    Location:
    .
    Last edited: Apr 13, 2019
  18. blabhead

    blabhead Registered Member

    Joined:
    May 18, 2004
    Posts:
    57
    Location:
    Massachusetts,U.S.A.
    Having trouble with Sandboxie this morning.
    Massive amount of update messages running and clicking them does no good. Rebooting does not help.
    Sandboxie shut off for now.
    Seems some people over at the Sandboxie forum are having the same problem

    Not a member there so will monitor this thread also for a hopeful fix.
     
  19. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,104
    Had the same issue. It was driving me nuts, and worst still the new version wouldn't download due a server problem. This morning I downloaded the latest beta and installed it. Problem gone.
     
  20. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,051
    Location:
    USA
    Downloading the latest beta resolved for me as well, although there was still a bit of a problem with License Manager and reactivation. Very honestly, the whole situation was quite unnerving, given the many years of practically flawless operation I have experienced with SBIE. Glad it has settled down. It was off the tracks last night!
     
  21. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,030
    Location:
    Nicaragua
    WOW, just now realized that there is a problem right now with sandboxie.com, activating licenses, etc. Somehow I skipped completely the issue in W10 as I haven't seen any update popup, perhaps this is so because I have the latest beta in this computer. Anyway, I never get to see the update popup, I think because I ticked Never in the past. This is what my update setting looks in my Sandboxie config file (SbieCtrl_UpdateCheckNotify=n).

    Here is a workaround from Curt:
    "To work around this problem of continuous update dialog boxes:

    Ironically, you need to disable "Never" check for updates.

    Instead, just select "Next week" and check the box for check for updates without asking. If after this you are getting repeated "Check for updates" dialog boxes, kill SbieCtrl.exe via task manager. Then restart SbieCtrl.exe and you will be fine.

    We are still investigating these issues."
    https://forums.sandboxie.com/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=26612#p136329

    I haven't started my W7 in about 3 weeks, I know I haven't updated it to the latest beta. I think I might start it later on today to see what happens.

    Bo
     
  22. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,030
    Location:
    Nicaragua
  23. pandlouk

    pandlouk Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Posts:
    2,876
    Same thing happened to me a few minutes ago (I just started the system).
    More than a bug it seems like an "easter egg" to me.

    Panagiotis
     
  24. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,030
    Location:
    Nicaragua
    Perhaps the problem is on the way to be fixed, sandboxie.com is up now. A little slow to open but it opens.

    Bo
     
  25. blabhead

    blabhead Registered Member

    Joined:
    May 18, 2004
    Posts:
    57
    Location:
    Massachusetts,U.S.A.
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.