Right-Click Scan - doesn't work! No GUI!

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Panarchy, Jan 28, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Panarchy

    Panarchy Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Posts:
    6
    Hello!

    When I right click a file/folder and press Scan with NOD32 Antivirus no GUI pops up...

    Must be a bug, please fix!

    I am using the 90-day trial of NOD32, and plan on buying it when the 90-days are up, though if this feature isn't fixed, I will probably go with another anti-virus...

    So please fix this feature, or tell me how I can fix it (if it's a problem on my end)!

    Thanks in advance,

    Panarchy
     
  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Didn't you disable copntext menu integration in error in the main setup? What oper. system do you use? Are you suing the latest version 3.0.621?
     
  3. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    Do you use Vista?
     
  4. Panarchy

    Panarchy Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Posts:
    6
    Yes, Vista Ultimate 64-bit.
     
  5. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    I use Vista 32bit Business and when i right-click the shortcut scan does not work.. Try to scan a folder if it works
     
  6. ASpace

    ASpace Guest

    This is something in Vista's UAC/ account privilages .

    You could try to make egui.exe run as Administrator permanently.
    You could try to make ekrn.exe run as Administrator permanently (it must be a services so it should have higher privilages by default)
    You could try to kill explorer.exe and then later run it as Administrator not permanently but just once to see .

    Now check again :thumb:
     
  7. Panarchy

    Panarchy Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Posts:
    6
    I've disabled UAC (way before I installed NOD32)
     
  8. Panarchy

    Panarchy Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Posts:
    6
    ...

    ...


    ...
     
  9. Darth AkSarBen

    Darth AkSarBen Registered Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Posts:
    109
    Location:
    Near Fennville, MI USA
    Did you download a righteous copy of NOD32? I thought the trial length was only 30 days? If you downloaded a "suspect" version, then there is no telling what things will or won't work.
     
  10. Panarchy

    Panarchy Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Posts:
    6
    'Aint' Bootleg!

    I got it from here: http://www.betterantivirus.com/nod32-antivirus-trial/

    When the trial runs out (I have it on two computers, mine and my uncles) I will combine it's licenses with 4 other licenses, to make one 'SUPER' license!

    This is of course, only if this problem is rectified.

    Please help me fix this problem!

    Thanks in advance,

    Panarchy
     
  11. Darth AkSarBen

    Darth AkSarBen Registered Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Posts:
    109
    Location:
    Near Fennville, MI USA
    Re: 'Aint' Bootleg!

    Might be a vista priviledge somewhere. I'm sorry but my experience is with the XP family, and have little details on Vista.
     
Thread Status:
Not open for further replies.