Right click menu missing from systray icon

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by daveiw, Dec 22, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. daveiw

    daveiw Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Posts:
    72
    Location:
    UK
    Just wondered, does anyone else *not* have the right click menu on the nod icon in the systray, or am I alone in this?

    (Using version 3.0.621, tried removing and installing twice, no luck.)
     
  2. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,878
    Location:
    New England
    For those posting that they are missing the right-click menus, which are supposed to be there, it might help if you can mention anything special about your PC configurations or installed softwares. It'd be nice to see if there is a common factor that causes the suppressing of those menus on some systems.
     
  3. daveiw

    daveiw Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Posts:
    72
    Location:
    UK
    Update, with XP Home 32bit system. I also have AVG antispyware, Outpost 4 and the nvidia applet in the systray.
     
    Last edited: Dec 22, 2007
  4. daveiw

    daveiw Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Posts:
    72
    Location:
    UK
    So, I'm the only person with this problem it seems...
     
  5. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,878
    Location:
    New England
    There are a few others who've posted in different threads. We'll just need some patience while waiting for those effected to find this thread and hopefully add their information. The more information, the more chance of ESET being able to figure out why some aren't getting the menus.
     
  6. daveiw

    daveiw Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Posts:
    72
    Location:
    UK
    Point taken, thank you. :)
     
  7. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,375
    We have probably found a reason why this is happening. We'll investigate it more deeply and fix it in the next version.
     
  8. daveiw

    daveiw Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Posts:
    72
    Location:
    UK
    Excellent, thank you and Merry Christmas, I can wait til the new year. ;)
     
  9. Nyte

    Nyte Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    45
    Location:
    Hamburg, Germany
    Hi @all

    Not sure if this thread should be continued (ESET is aware of the problem) but same issue here with version 3.0.621 (even with previous versions).

    Running xp home 32bit, a-squared, comodo and nvidia as well. Latest updates installed, no betas.

    Wish you all a merry christmas :)
     
  10. Darken

    Darken Registered Member

    Joined:
    May 16, 2007
    Posts:
    52
    Location:
    Canada
    Same problem with 2 PCs with all builds of Nod32 v3.

    Windows Vista Home premium (32-bits) and Windows Vista Ultimate (32-bits). Windows Firewall + Spybot S&D + WindowBlinds 6 (Object Desktop).
     
  11. wbrad

    wbrad Registered Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Posts:
    2
    Same problem, but if I disable/uncheck the "Auto-hide the taskbar" setting from the Windows Start Menu options, the right-click NOD32 system tray menu works. If I re-enable the "auto-hide the taskbar" Start Menu option, the right-click menu disappears/does not work.

    Vista32 Business, Spysweeper 5.5, NOD32 3.0.621.0, ATI Catalyst 7.12
     
  12. prius04

    prius04 Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Posts:
    1,238
    Location:
    USA
    Hey, do we have a winner here? Confirmed this behavior with v3.0.621.0 on three different installs....XP Pro, Home, and MCE 2k5.
     
  13. swami

    swami Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Posts:
    167
    Same here.
     
  14. The Nodder

    The Nodder Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    296
    Location:
    UK
  15. daveiw

    daveiw Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Posts:
    72
    Location:
    UK
    Same here, excellent spot sir! :)
     
  16. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    what else did you do? Restart?

    Just unchecking doesn't help here

    Ruben
     
  17. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,878
    Location:
    New England
    No restart required here. If I enable "Auto-hide the taskbar" then going down to the systray, and trying to open the right-click menu results in nothing showing. Unchecking that option so that the taskbar is always at the bottom of the screen, and the right-click menu works normally.
     
  18. ctrlaltdelete

    ctrlaltdelete Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    318
    Location:
    NL
    It also works here!! :D

    Such a simple solution, i never thought of that...
     
  19. TouchuvGrey

    TouchuvGrey Registered Member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Posts:
    441
    Location:
    South Mississippi USA ( ya'll )
    No right click menu here. Windows Vista Home
    Premium ( SP1 RC1 ), Threatfire, FD-ISR,
    Look n Stop 2.06 ( Had Prevx but SP1 RC1
    broke it )
     
  20. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    wierd, no help here -full patched xphomesp2 german

    Ruben

    Ups, now it did - went thru control panel and not right click on taskbarto unable autohide
     
  21. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,878
    Location:
    New England
  22. Banger696

    Banger696 Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    274
  23. Nyte

    Nyte Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    45
    Location:
    Hamburg, Germany
    Same here, excellent!
     
  24. Darken

    Darken Registered Member

    Joined:
    May 16, 2007
    Posts:
    52
    Location:
    Canada
    Eset will release a fix for soon?
     
  25. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,375
    It will be fixed in the next version when available.
     
Thread Status:
Not open for further replies.