Restore Disaster!!

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by fooddestroyer, May 3, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fooddestroyer

    fooddestroyer Registered Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Posts:
    5
    Hi Guys,
    I am in a real pickle here so I hope that you can help.
    I reformated 2 pcs last week. I backed my C drive onto
    a Portable USB 10 gb hard drive using acronis true image 9


    Further to reformat I can get neither to restore due to errors and I am really really in trouble.
    My question is:
    1. Acronis has encrypted the information that I cannot extract. Is there a way to reverse this?
    2. the error I am getting is below ??

    http://img63.imageshack.us/my.php?image=error0tz.jpg
     
  2. Chutsman

    Chutsman Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Posts:
    1,181
    Location:
    Brandon, Florida, USA
    Are you using the latest build of ver. 9?

    Before you write anything to those formatted hard drives, you might be able to recover what's on them by using special Recovery software. Do a Google search for it - there may be some free ones.
     
  3. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    Your photo seems to indicate you don't have a file which may be the image file. Do you have backup.tib (I think that was it) on the USB drive.

    Also did you backup your drive as a partition/disk image or did you use a Files and Folders backup. The screenshot looks like you are trying to restore from a Files and Folders backup.

    If you have your image backup file then recover it as an image, not restoring individual files.
     
  4. fooddestroyer

    fooddestroyer Registered Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Posts:
    5
    Yea, latest version mate.

    I have reformated and fully installed XPSP2:(
     
  5. fooddestroyer

    fooddestroyer Registered Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Posts:
    5
    Yes I have ''backup.tib'' I am not sure if i backed up as image/partion??

    I just selecting the backup.tib from the tree when I go through the restore option in the main TI 9 window ''pick a task menu''

    Is there another way to restore!! HELP!!
     
  6. Chutsman

    Chutsman Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Posts:
    1,181
    Location:
    Brandon, Florida, USA
    Your files may still be recoverable with Recovery software. But the more you add, the less you will be able to recover.
     
  7. fooddestroyer

    fooddestroyer Registered Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Posts:
    5
    I have been looking through the ATI9 user guide and on page 31 (ch 6) it metions how to mount and image in chapter 11.
    Problem is I cant find the icons or the options within the program interface to do this!?
     
  8. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    Main Acronisti 9 (Home B3567) window, Operations Mount Image or Unmount Image
     
  9. fooddestroyer

    fooddestroyer Registered Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Posts:
    5
    The recovery icon from pick a task window has completed with errors.
    When i checked what it restored only half the file where there??
     
  10. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello fooddestroyer,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please accept our apologies for the delay with the response.

    Please try to copy your image archive to your internal hard drive and check the image using the "Validate Backup Archive" embedded tool. Please
    let us know the results.

    Please try to restore the file you are interested in from the image copied to your internal hard drive.

    Please also try to restore the same file from external USB drive and from internal hard drive using Acronsi Bootable Rescue Media.

    Thank you.
    --
    Kirill Omelchenko
     
Thread Status:
Not open for further replies.