removing the trial version of ATI???

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by savagcl, Dec 15, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. savagcl

    savagcl Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Posts:
    161
    Will the cleanup tool for ATI work with the trial version
    of ATI 2009??
    I have to remove it so i can install a purchased version (from newegg).

    thanks,
    savagcl
     
  2. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,481
    Location:
    California
    Don't use the current Cleanup Utility program with TI 2009.

    You should be able to unlock the TI 2009 trial version with your purchased serial number (you shouldn't have to uninstall the trial version).
     
  3. savagcl

    savagcl Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Posts:
    161
    MudCrab,

    Would love to do that but NewEgg sales message said there was no "unlock" code needed!!!!

    Wonder if i could just re-install the newegg version over the trial versiono_O

    No unlock code = no registration code? While i trust newegg,
    i hope this is a legal version...

    thanks,
    savagcl
     
  4. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    Prior to TI2009, Acronis' trial version did not contain pieces of code for some functions. It had to be removed and the real version installed. In most cases the normal uninstall is adequate. With TI2009 the method has changed, all the code is present in the trial but the serial number key unlocks the missing functions. The NewEgg people might have the earlier versions in mind.

    billh
     
  5. savagcl

    savagcl Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Posts:
    161
    Thanks for the input but my question still remains:

    How do i remove the trial version so i can install the newegg
    version?

    thanks,
    savagcl

    PS: I don't think just a simple windows uninstall will do it
    properly because of the HD partition that ATI uses.
     
  6. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    I never use the secure zone but I would think all you need to do is go into the Secure Zone management area and delete it. Then do the uninstall.

    It could be that the uninstall might delete it anyway or if it doesn't the new installation would see that it is on the drive and link to it.
     
  7. savagcl

    savagcl Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Posts:
    161
    seekforever,

    Thanks for the info.

    Since the acronis guys are kinda slow answering (if ever), I'll try it. Sounds
    like the best solution so far. Think i'll leave the secure zone, at worst it will
    ignore the present one and make another. I can always delete what is not
    needed.

    I can always do a full install of vista (but prefer not to). :)

    thanks again,
    savagcl
     
  8. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please accept our apologies for the delay with the response.

    It is not required to remove Acronis Secure Zone to install the full version. Here are the instructions how to uninstall:

    1.Completely uninstall any previous version of Acronis True Image (including all the trial versions of the product). (Start -> Settings -> Control Panel -> Add or Remove Programs).

    2.Delete all files in \Documents and Settings\[Account Name]\Local Settings\Temp\ folder by running Disk Cleanup wizard from the system drive (e.g. C:) Properties (remember to check the Temporary Files checkbox).

    3.Download the Microsoft CleanUp Utility, install and run it.

    4.Select the Acronis product you are trying to install and hit Remove.

    5.Install the full version of the software.

    Thank you.
    --
    Alexander Nikolsky
     
Thread Status:
Not open for further replies.