Released Sandboxie Plus (Sbie fork) Versions with Signed Driver

Discussion in 'Sandboxie (SBIE Open Source) Plus & Classic' started by DavidXanatos, Dec 7, 2020.

  1. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,177
    Location:
    Viena
    please test first with which exact version they came, also what is this software producing this errors?
     
  2. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    454
    Location:
    .
    I'll send you a PM, thanks for looking into it, there's only two versions 5.45.1 and 5.45.2 that were in between 5.45.0, correct?
     
  3. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    454
    Location:
    .
    Went back on version to 5.45.1 and the issue was there, went back to 5.45.0, and all is good again, so the issue started with 5.45.1.
     
  4. EspressoGuy

    EspressoGuy Registered Member

    Joined:
    May 4, 2020
    Posts:
    18
    Location:
    USA
    There are a number of posts telling how to get SBIE to work with current versions of Chrome. They say to Add --no-sandbox -test-type after Chrome.exe in the shortcut. I'm concerned that --no-sandbox will turn off sandboxing, rendering SBIE useless. What effect does that parameter have on sandbox protection?
     
  5. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    Latest final release works with current Chrome....no need for --no sandbox.
    Release v0.5.2 / 5.45.1 · sandboxie-plus/Sandboxie · GitHub
    > earlier release fixed Chrome 86+ compatibility bug
    [0.4.2 / 5.43.6] - 2020-10-10 fixed chrome 86+ compatibility bug with Chrome own sandbox
    Release v0.4.2 / 5.43.6 · sandboxie-plus/Sandboxie · GitHub
     
    Last edited: Jan 2, 2021
  6. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    4,083
    wrong conclusion? that switch is only for chromium based builds and its internal sandboxing behavior with windows features, they dont concern sandboxie.
     
  7. LittleJoe21

    LittleJoe21 Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2021
    Posts:
    1
    Location:
    Switzerland
    Hello David,
    I wish you a Happy New Year, and thanks a lot for your efforts regarding Sandboxie!
    My wish for 2021ff is as follows:
    I would extremely appreciate your adding checksums to all your sandboxie downloads! Deal?
     
  8. EspressoGuy

    EspressoGuy Registered Member

    Joined:
    May 4, 2020
    Posts:
    18
    Location:
    USA
    When I looked at the downloads earlier I saw two downloads for x64: 0.5.2 and 5.45.1. Which do I get if I want the latest version?

    Also I now can't find the download links. The URL above shows the changes but does not have links.
     
  9. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    1,029
    https://github.com/sandboxie-plus/Sandboxie/releases/tag/v0.5.3a
     
  10. EspressoGuy

    EspressoGuy Registered Member

    Joined:
    May 4, 2020
    Posts:
    18
    Location:
    USA
    There are two x64 downloads: Sandboxie Plus 0.5.3 and Sandboxie Install 5.45.2. The first one is considerably larger than the second one. What's the difference? Which should I install? Does it matter that this version is pre-release?
     
  11. Soban

    Soban Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2020
    Posts:
    6
    Location:
    .
    I've noticed a bug during in 5.45 & 5.45.1 of the regular sandboxie non-plus version.

    Using Firefox 84 (but happened on previous versions as well) in which the sandboxie seems to forget my pre-saved login details/login cookies to sites on occasion. No idea why. Only happens once a sandboxed web browser is launched. Issue occurs only on youtube & twitter only it.

    The weird thing is, when I open the regular browser and go to either site, I can be logged in just fine. It often requires me to close sandboxie, wait for the sandbox to be emptied and once I've visited one or both of the sites (For which I want to be logged into) then I can see myself being logged in on the sandboxed browser.

    Tried cleaning all files from the browsers memory, reinstall sandboxie etc but neither of those seems to fix the issue.
     
  12. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,724
    Location:
    UK
    @EspressoGuy
    The 0.5.3a is the new Plus version (sort of an upmarket, new innards version, with extra bits )
    The 5.45.2 version is the classic sandboxie that you will understand from your previous use.
    Both versions are working without issues for me ( on different machines of course)
     
  13. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    1,029
    Since the Open Sourcing sandboxie is being released in two flavors the classical build with a MFC based UI and as plus build that incorporates new features and an entirely new Q’t based UI. All newly added features target the plus branch but often can be utilized in the classical edition by manually editing the sandboxie.ini file.

    Source: https://xanasoft.com/sandboxie-plus/

    Classical is like the old Sophos build version 5.33.6 and Plus is with new features.
     
  14. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,177
    Location:
    Viena
    I need your help to test something could you all please try what happens when you add

    ClosedIpcPath=\RPC Control\LSARPC_ENDPOINT

    to your sandboxes does this break anything for you?

    Because if there are no issues I would close this path by default in the next build.
     
  15. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    0.5.3a
    added ClosedIpcPath=\RPC Control\LSARPC_ENDPOINT to my Edge sandbox
     
  16. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,031
    Location:
    Mexico
    Tested on three most used sandboxes. So far so good.
     
  17. Special

    Special Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Posts:
    454
    Location:
    .
    What's it suppose to do, or is doing differently?
     
  18. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,177
    Location:
    Viena
    This is a maintenance release it brings some small new features and fixes many minor issues.

    Final 0.5.3 build Download: https://github.com/sandboxie-plus/Sandboxie/releases/tag/v0.5.3b

    ChangeLog
    Added
    • added settings for the porteble boxed root folder option
    • added process name to resource log
    • added command line column to the process view in the sandman UI
    Fixed
    • fixed a few issues wiht group handling
    • fixed issue with GetRawInputDeviceInfo when runnign a 32 bit program on a 64 bis system
    • fixed issue when pressing apply int he "Resource Access" tab the last edited value was not always applyed
    • fixed issue merging entries in resource access monitor
     
  19. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,177
    Location:
    Viena
    It may fix some issues, btw the latest final build does not include that yet, so keep it in and report back if it results in any issues
     
  20. Krakken77

    Krakken77 Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2021
    Posts:
    1
    Location:
    Internet
    Thanks a lot for all your efforts for keeping Sandboxie alive!

    Could you just always check your releases with VirusTotal, please?
    For the 64 bit version 5.45.2 there are currently 2 detections on VirusTotal. With version 5.45.0, there was no detection at all.

    Could you check that, please? Thanks and best regards!
     
  21. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,724
    Location:
    UK
    @DavidXanatos
    Decided to do another fresh start with Plus 0.5.3b that you just released.
    Uninstalled 0.5.3a, and rebooted.
    Had to then delete C\Sandbox as an uninstall doesn't remove it.
    Program Files didn't show any instance of Plus.
    Went to users, appdata local etc to delete Sandboxie-Plus folder containing ini file.

    Installed new build and my .ini settings were picked up o_O
    Uninstalled again and had another look around and seen that the ini file was listed in recent files (quick access)
    Used CCleaner to cleasn recent files and everything was now gone (or so I thought)

    Installed new build again and my .ini settings were picked up.o_O

    Do the .ini settings hide anywhere else?
     
  22. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,177
    Location:
    Viena
    There should be
    C:\Windows\Sandboxie.ini
    and
    C:\Users\[username]\AppData\Local\Sandboxie-Plus\Sandboxie-Plus.ini
    the later is of cause one per user
     
  23. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,724
    Location:
    UK
    Thank you.
    ini settings not found this time :thumb:
    In the Sbie-Plus ini file in Users, is it supposed to have all those letter AAAAAAAAAAAAAAAA's
     
  24. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    1,029
    With Sandboxie Plus 0.5.3a getting an error when I want to create a snapshot.

    Win10 20H2 build 19042.685

    1.JPG
     
    Last edited: Jan 2, 2021
  25. Zem

    Zem Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2020
    Posts:
    6
    Location:
    UK
    Happy new year all and thank you DavidXanatos for continuing Sandboxie.

    stapp - I also have a lot of those letter AAA's (among others) in C:\Users\[username]\AppData\Local\Sandboxie-Plus\Sandboxie-Plus.ini

    David - Where do you want me to add ClosedIpcPath=\RPC Control\LSARPC_ENDPOINT
    Does is go in C:\Windows\Sandboxie.ini or the Sandboxie Options somewhere (I've noticed an Edit ini Section).
    Sorry for my lack of technical know how.

    While I'm here could you please tell me if I am doing something wrong with file recovery.
    When I try to recover a file that already exists (updating a spreadsheet for example), I just get a failed to recover message.
    There doesn't seem to be an option to overwrite the file with the new version.

    Thanks again and great work.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.