Quttera Antivirus- signatureless

Discussion in 'other anti-malware software' started by aigle, Feb 2, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
  2. Fuzzfas

    Fuzzfas Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    2,753
    I think that:

    1) Someone brave must try it. :D
    2) With that name they won't get far. :D
    3) They 'd better redesign their website to be more acceptable with non-IE browsers.
     
  3. chris2busy

    chris2busy Registered Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Posts:
    477
    hmmmmm:

     
  4. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    the website looks nice:) mmm maybe not;) anyway i feel brave to try it:D
     
  5. Fuzzfas

    Fuzzfas Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    2,753
    Well, then hail to you, brave guinea p...errr... tester! :D

    Keep us posted! (I hope you have an image ready to restore!).
     
  6. Gizzy

    Gizzy Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Posts:
    149
    Location:
    NJ, USA
    Yes keep us updated,

    By the way can an anti-virus really be an anti-virus without virus signatures? :p
     
  7. Fuzzfas

    Fuzzfas Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    2,753
    From reading their site, it won't catch trojans or viruses out there. It's some sort of file analyzer for certain type of files (says media files and documents) and find hidden exploits.

    I don't think it's a real AV or even a generic behaviour blocker. It's limited in that sector. Which i don't know how much practical use could have at the end. And of course, nothing a good classical Hips can't do. And probably a good behaviour blocker can't do...
     
  8. dw2108

    dw2108 Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Posts:
    480
    It sounds like it is sort of an MP3 or WMP inspector, or ... or not. Perhaps someone from their site will kindly inform us. Also, is it 64-bit only? Or 64-bit also?

    Dave
     
  9. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    The word "Brothersoft" scared me enough, lol. But I would love to see an example of a "malicious" file being found and the alert that comes up.
     
  10. normishmael

    normishmael Guest

    It installed without asking for re-boot,so i can mess with it a little
    inside Returnil.
    It has been scanning my 3.4 gig book file for the past 25 mins.
    in config,the default setting has "start with windows" Unchecked.
    one running process,(scanning) 18,240 k.50-55% CPU.
    For some reason Avira Avgaurd exe is quite,like an exception has been added to guard.
    did not alert to,or block any of the spycar tests.changed host file,no alert no block.
    maybe I am just not getting this. real protection is on.
    Of course maybe even though a reboot was not asked for,it may be needed.
    I have seen enough.
     
  11. Warklen

    Warklen Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Posts:
    107
    Had it installed for about 2 hours.It always use's 50-55% cpu.Didnt like anything about so i uninstalled.
     
Thread Status:
Not open for further replies.