Queries lock up system

Discussion in 'Ghost Security Suite (GSS)' started by puff-m-d, Feb 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,449
    Location:
    North Carolina, USA
    I am having a problem with version 1.05. Whenever RD queries me as to what action to take, I click on my response (in these instances it was accept always) and then my computer locks up. I can move the mouse but can not click on anything. <Ctrl><Alt><Delete> does nothing either as I can not bring up the task manager. If I try to click too many items with the mouse, it ends up locking up also. It does not do this every time RD queries me, but it does happen the majority of the time. The only way to get out of this is to do a hard shutdown by powering off my system.
     
  2. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    Just happened once to me, never did it again.
    I allowed mmc.exe to read a key (services manager), do not remember which one, then the system started to being sluggish, and after 10s it frozed.

    If you want me to do some tests, tell me.

    For now, everything is fine, do not know what happened.
     
  3. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    Hmm seems a little odd. I'll see what I can find. :)
     
  4. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    Would you be able to point out which queries it is popping up that it locks up on? Is it only certain ones, have you added custom rules, etc?
     
  5. Atomas31

    Atomas31 Registered Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Posts:
    923
    Location:
    Montreal, Quebec
    Hi,

    I also experiment something similar with the version 1.00 and now with the version 1.050o_O As for me, the last time it happens was at startup. I think it was something from RegRun that was always allow and then my system doesn't respond but I can also move the mouse. To solve the problem, I also had to make a manually hard shutdown!!!

    Thanks,
    Atomas31
     
  6. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,449
    Location:
    North Carolina, USA
    I have not added any custom keys and the problem is not with any specific key. The problem occurs with several different keys. See attached screenshot. If I need to, I can delete all my overrides and make a list of the different keys involved if it would help.
     

    Attached Files:

  7. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,040
    Hi Jason

    I saw the same lock up. When I first install RegDefend I have two places that trigger a pop up. First is during final boot up when Spy Sweeper starts up. I get two alerts there. Got thru the first, and froze on the 2nd. Had to do a hard reboot. RD did remember them and came up fine. 2nd pair I get is when I first start AOL. Get one with services.exe and one with WAOL.exe. Again locked up on the 2nd. Again after reboot the settings were remembered.

    Also I am still seeing the shut down problem I described in the "remember" thread. If I exit RD then shutdown is fine. If I leave it on, then printscreen shows up trying to shutdown. WHen I click on end it takes 1.5 minutes and then the system shuts down.

    Pete

    PS I haven't added anything else manually.
     
  8. nick s

    nick s Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    1,430
    I have had two random instances of a system locking up (have to hard reboot to recover) while working with both RD and RegRun at the same time. Difficult to nail down and duplicate, but I believe I was removing some RD overrides related to RegRun when everything froze.

    Nick
     
  9. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    Thanks Pete, some very useful information there.
     
  10. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    Yes a beta tester has experienced another "random" lockup when removing a program, having all these vectors to test from will help get the fix out, thanks nick. :)
     
  11. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    Pete, do you happen to have any other registry protection programs on your system?
     
  12. Caliban

    Caliban Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Posts:
    42
    Jason,
    I just installed the new version after uninstalling and rebooting the previous one. I tested against the ScoundrelSimulator and found that RegDefend failed one the 2, 3, and 5 test; thinking that I may need to reboot to get the intended protection I attempted to do so and experienced a freeze which only the dread hard reboot would cure. FYI, the shutdown froze on the gcasServ.exe aka MS Antispyware. This software does monitor registry changes, if that is helpful.
     
  13. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    Just curious, everyone in this thread who has problems, are you running a P4 with hyperthreading or a DUAL CPU system?
     
  14. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    Just a single AhtlonXP here, no other registry program involved.
    ProcessGuard installled too.
     
  15. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,449
    Location:
    North Carolina, USA
    I am running P4 with hyperthreading here...
     
  16. Jason_R0

    Jason_R0 Developer

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Posts:
    1,038
    Location:
    Australia
    I found have the issue and will releasing a fix for it soon. Stay tuned. :)
     
  17. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,449
    Location:
    North Carolina, USA
    Jason, you are on top of it as always, hard to beat your customer service ;) :D :cool: ...
     
  18. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,040
    Jason

    Knowing you, you will probably have a fix before reading this, but to answer your question. No other specific registry program, but.....

    I run Spybot S&D immunize, Spywareblaster, Giant Antispyware(which I believe monitors the registry), and Spy Sweeper(which also probably monitors the registry).

    Oh, and also a P4 with Hyperthreading.


    Pete
     
  19. Atomas31

    Atomas31 Registered Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Posts:
    923
    Location:
    Montreal, Quebec
    Hi,

    Just like Peter have described, when my system lock up is after I receive almost back to back alerts for wich I choose to always allowo_O

    I also have Regrun and a simple celeron 2.6GHz.

    Atomas31
     
  20. Infinity

    Infinity Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    2,651
    same here, regrun and giant...

    you are the max Jason!!
     
  21. nick s

    nick s Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    1,430
    Happened once on my Athlon64 FX53 and once on my P4 3.06GHz (no HT).

    Nick
     
  22. jon_fl

    jon_fl Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    242
    Has the lock up problem been fixed?
     
  23. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,449
    Location:
    North Carolina, USA
    See Post # 2 HERE.
     
  24. jon_fl

    jon_fl Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    242
    Re: RegDefend v1.050 Released!!!

    Is the lock up problem close to being fixed? I uninstalled until the fix is done. Thanks.
     
  25. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,449
    Location:
    North Carolina, USA
    I also have had to uninstall because the lockups were too frequent. The last Jason said is that he knows what the problem was and I understand the fix is being tested as we speak. I am sure Jason will jump in if there is anything else to add.

    HTH ;) ...
     
Thread Status:
Not open for further replies.