Proxy loopback Comodo v.3

Discussion in 'other firewalls' started by Ocky, Dec 12, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    Running only the firewall but I also have Proxomitron. I have noticed
    that despite not having D+ active, I receive alerts from time to time
    that xxxx is trying to connect to the internet using loopback (D+ is learning).

    Normally one would have to activate this in D+ settings as far as I could
    determine.

    It would be good news if this is the same as disenabling (unticking) the
    'Skip loopback TCP' option in the old Comodo v. 2.4, or does v.3 with
    only the firewall activated display the same well documented vulnerability as the
    old Sygate firewal ? If so I will have to revert to Comodo 2.4.

    Confused ... o_O
     
  2. Bluenile

    Bluenile Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    122
    Location:
    UK
    Yep, unfortunately it's vulnerable just like Sygate. I've just switched Anti-Viruses from KAV 7 to Avira to get round it as KAV/NOD32/Avast etc? use a proxy and so render Comodo less effective.

    With KAV 7 on my PC it wouldn't pass the GRC leak test even with D+ enabled. Now with Avira Antivir Premium it sails through even with D+ turned off as Avira doesn't use proxy loopback web filtering.
     
    Last edited: Dec 12, 2007
  3. ggf31416

    ggf31416 Registered Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Posts:
    314
    Location:
    Uruguay
    put defense+ in paranoid mode
     
  4. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    No,no, I don't want D+ activated at all. From what Bluenile says
    it indeed appears that, due to no 'Skip loopback' disabling option
    in the v.3 firewall the old v.2.4 provides more security.
    Strange though that depite having D+ inactive I still get alerts
    as described
     
  5. ggf31416

    ggf31416 Registered Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Posts:
    314
    Location:
    Uruguay
    Some parts of Defense+ are active even if it's deactivated (DNS, Loopback, File monitoring for files with firewall rules). I think the level setting still applies for these "Activities".
     
  6. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    Yes, the same engines are used as far as I know, so what you say makes
    sense. :)
    So do I not have to go back to v.2.4 to ensure that my proxy loopback
    connections are monitored properly ?
     
  7. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    All fixed with the latest version thanks to the extra option to enable
    loopback requests. Good news for Proxomitron users indeed !

    Thanks to Comodo. :D
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.