Problems with Comodo FW

Discussion in 'other firewalls' started by Malware fighter, Sep 28, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    I'm having a lot of problems with it recently - this fw doesn't remember already trusted files ! I thought it was because of paranoid settings I used, so I switched to default ones - and still the same - it doesn't remember already trusted files and programs and runs them in sandbox or partially limited. This happens occasionally, but consistently and anoys me a lot. WTF o_O Have you encountered same problems ?
     
  2. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,516
    Nope, what's your OS and firewall version? Any other previous firewalls?
     
  3. lordraiden

    lordraiden Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Posts:
    3,067

    Are you using any registry cleaner tool?
     
  4. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    it's win xp sp3, no previous firewalls, just internet security suits.
     
  5. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    yes, I use now and before Advanced care, no problems at all.

    Guys, can you recommend me other free firewall, which is not worse than Comodo ? Yesterday again my browser( ! ) was blocked.
     
  6. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,516
    Try running the uninstall tools of those suites (maybe in Safe Mode) to make sure every trace is gone. Make certain Windows Firewall and its service isn't running.

    Registry cleaners does cause problems, which aren't always visible. They give you no performance boost on XP and above, that's for sure.
     
  7. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    thanks. Iuninstalled every suite with vendors special uninstall tools, so it should not be a cause. Will try to check windows fw.
     
  8. lordraiden

    lordraiden Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Posts:
    3,067
    Some comodo settings are stored in the registry, some registry cleaners depend on the settings could be able to delete it.
    Take a look the next time
     
  9. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    checked windows fw - it's disabled. I have some thoughts: can it be MBAM Pro interferes with Comodo FW ? Maybe I also shoud reinstall Comodo fw if it was affected by registry cleaner ?
     
  10. lordraiden

    lordraiden Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Posts:
    3,067
    It could be but is just an assumption since CIS store many settings in the registry.
    I have been using registry cleaners like ccleaner, WinASO Registry Optimizer, jv16 together with Comodo without any problem.

    I don't think that MBAM is the problem.
     
  11. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    well, seems reinstall was the right cure - so far so good.
     
  12. MinDokan

    MinDokan Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Posts:
    44
    Can you tell us which Comodo version are you using?
     
  13. Malware fighter

    Malware fighter Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Posts:
    253
    Hi,
    latest ofc.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.