Problem with mount image operation

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by kafoozalem, Dec 18, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kafoozalem

    kafoozalem Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Posts:
    11
    The Mount Image Wizard will happily mount Mybackup.tib from my external hard drive E: but only in read only mode. When I attempt to mount in red/write mode I get the following error message "Cannot assign a drive letter to a partition from the backup archive". Any thoughts?
     
  2. bodgy

    bodgy Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2005
    Posts:
    2,387
    Location:
    Qld.
    V9 all builds do that on my system as well, but I know some people here have it working.

    But in practice it is actually more risky to add a file to an image than just make a new one.

    In read only mode you can still drag a file or folder from the image onto your hard drive.

    Colin
     
  3. kafoozalem

    kafoozalem Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Posts:
    11
    Thanks Colin. I made a new image copy and the same thing happened. I guess there's a little comfort knowing it isn't just me.
     
  4. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    There isn't increased risk. The original backup archives are not modified in any way - the changes are captured in an incremental backup which then modifies the restored data on HD.

    To kafoozalem can you mount one as R/W if the archive is on an internal HD? I do it this way but have never tried on a USB drive.
     
Thread Status:
Not open for further replies.