Problem with ecryptfs

Discussion in 'all things UNIX' started by wearetheborg, Sep 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wearetheborg

    wearetheborg Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Posts:
    667
    just installed ecryptfs (debian Lenny).
    However, when I try to run it (as normal user), I get the following

    Code:
    $ ecryptfs-setup-private
    Enter your login passphrase:
    And it wont accept any password (naturally since this is the first time I'm running it).
     
  2. katio

    katio Guest

    Have you tried the user password ?
    and RTFM? man ecrypt*...
    Sorry I can't be of more specific help. Only experience I have with ecryptfs is on Ubuntu where it's all set up for you at install time.
     
  3. wearetheborg

    wearetheborg Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Posts:
    667
    Yeah, tried the user password; didnt help.

    However if I do
    Code:
    ecryptfs-setup-private -l mypassword
    it works. But 1) my password is displayed in this fashion, and 2)it is stored in bash history...

    But I dont think the setup is correct, as the data in Private remains unencrpted (in addition to the encrypted copy in .Private), even when I logout, and accesible by say root.
     
    Last edited: Sep 20, 2010
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.