Problem ESET 4 With Windows Vista, Ie

Discussion in 'ESET Smart Security' started by cheetah_ghost, Aug 4, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cheetah_ghost

    cheetah_ghost Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    5
    when i install ESET 4 smart i have problem for connection for INTERNET
    all thing in windows can be access to INTERNET,like messenger msn and yahoo and skybe and update database for ESET 4 ,
    Just Internet explorer can not open page and give me massage
    can not open page it is behavior like he dos not see the INTERNET connection
    i try to fix socks and reinstall network card drive and re install INTERNET explore 7 and upgrade it to INTERNET explore 8 but it does not fix the problem
    exactly this happen in windows vista just and tell the windows massage when i try to fix connection she told me i have problem for DNS " thing's like that "
    i try many way to fix this but is not work i force to re install windows vista and then install ESET V 3,....
    so if any one have any suggestions or solution for that tell me for that prob,
    and take this

    1.Just this problem happen in windows vista with ESET 4 .
    2.In windows vista with ESET 3 i didn't have any problem .
    3.This problem it is appear in laptop more than PC .



    Thanks, Najy .
     
  2. nickster_uk

    nickster_uk Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2006
    Posts:
    190
    Hi Najy....i'm having a similar problem. Can I just ask if this is a fresh installation of Vista? Also, does it help to temporarily disable the firewall or change the filtering mode to interactive or automatic (depending on what it is usually set to)?
     
  3. cheetah_ghost

    cheetah_ghost Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    5
    OK,
    I install new vista windows in clean installation and then directly install ESET smart then the problem that I said appear ,so I try to fix firewall and I playing and I take time by playing in setting firewall but is not fix anything, I uninstall ESET but it is still doesn’t open page with IE ,but as I said in first topic all things can be connect to internet like msn ,yahoo and so on
    Can be connect to internet ,
    Look I think some problem a pear and happen in cache DNS or some problem happen in register of windows ,
    I send this problem to support of ESET they didn’t help me
    I see this problem in my job because I fix pc and laptop exactly between 10 to 13 daily ,
    So I have and see many problem to fix it but this problem is ~Snip~ to fix it,
    No I convert to depend on my work Avira antivirus and I left ESET ,

    Try to see some one experience , deal with core operating system .
     
    Last edited by a moderator: Aug 4, 2009
  4. pinjoa

    pinjoa Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Posts:
    74
    Location:
    Braga, Portugal
    hi,
    how many firewalls do you have configured in your computer?
     
  5. cheetah_ghost

    cheetah_ghost Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    5
    1.widows firewall ,i disable it .
    2.ESET firewall , i try to change setting .
    but is not fix anything
     
  6. pinjoa

    pinjoa Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Posts:
    74
    Location:
    Braga, Portugal
    verify the firewall rules
    and change the firewall to interactive mode
    (to verify the traffic behavior and create the rule if you want it)

    you may have some rules to block IE or some ports...
     
  7. cheetah_ghost

    cheetah_ghost Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    5
    I uninstall ESET smart and uncheck anything relate to firewall from network card properties but problem still, i think it crash something in register or dns cache
     
  8. pinjoa

    pinjoa Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Posts:
    74
    Location:
    Braga, Portugal
    the uninstall procedure of ESET products removes all drivers from the system except some files in your profile that can be deleted...

    without ESS installed your system must work without problems unless you have problems in OS files or registry...
     
  9. cheetah_ghost

    cheetah_ghost Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Posts:
    5
    problems in OS files or registry, I need to Know wt is it , I can use system restore to solve it but I need wt happen why this happen, I can use Norton Ghost to protect my Os but why this happen . We need to understanding what happen . How can Fix it directly .
     
  10. The PIT

    The PIT Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Posts:
    185

    You may still need to fix the winsock after removal.
     
Thread Status:
Not open for further replies.