Privatefirewall Blocking Homegroup

Discussion in 'other firewalls' started by Ariston, Jul 22, 2015.

  1. Ariston

    Ariston Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Posts:
    1
    Hi all

    I installed Privatefirewall on my main PC (Windows 7) after deciding I really ought to start using one and reading a review which sounded promising and I liked it - until I realised that my Homegroup connection out of the PC is fine but all of the many, many laptops (mixture of 7 and 8) in the household have difficulty getting into the PC.

    The standard Network is fine in both directions, but Homegroup is out only for the PC with Privatefirewall. Turning the firewall on and off turns the connection to Homegroup on and off so I'm pretty sure it's the problem. I have tried to go through an elimination process to determine which if any controllable setting is responsible and have got as far as unticking everything in the Network Security without effect.

    Part of the annoyance is that I had finally got around to resetting the Homegroup on all the machines so they could all see and share with each other.

    Any tips, pointers or definitive answers gratefully received.
     
    Last edited by a moderator: Jul 22, 2015
  2. amarildojr

    amarildojr Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Posts:
    1,977
    Location:
    Brasil
    I too had problems with PF, it even blocked my whole single-PC connection. Removing this security product didn't solve the problem.

    If I may suggest, COMODO Firewall is a much better solution IMO.
     
  3. TomAZ

    TomAZ Registered Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Posts:
    1,002
    Location:
    USA
    You could try putting PF into "Training" Mode for a couple days and be sure to use those devices/connectyions while in that Mode.
     
  4. redcell

    redcell Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Posts:
    126
    I've been using PrivateFirewall for my computers to communicate (RDP, filesharing) with no issue. I have 3 computers with different mixed settings - XP with PF only, Win7x64 with Comodo only & Win7x64 PF and Comodo. And yes you can use PF (supersedes) alongsite Comodo Internet Security.

    I think it has something to do with the PF settings; I customized mine.
     
Loading...