Prevx

Discussion in 'other anti-malware software' started by chaos16, Mar 25, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
  2. Seer

    Seer Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Posts:
    1,596
    Location:
    Singidunum
    Of course it is. What kind of question is that?
     
  3. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,699
    What for?
    Mrk
     
  4. coach_again

    coach_again Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Posts:
    8
    Location:
    Baton Rouge,LA
    Prevx1 is pretty good in my opinion. You can go into the options and set it to where you can watch each individual process start up. It also has a program monitor which you can use to track and monitor every event generated by an application. Good secondary av.
     
  5. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Is it a good tool to use with KIS 7.0 no conflict? or could i disable 1 thing from Proactive protection to use with Prevx?
     
  6. Metal425

    Metal425 Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Posts:
    188
    Location:
    Southern California
    Yes, It's very good. The Interface is great also.
     
  7. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    It's pretty good, except it's too noisy.
    Security has to be quiet and has to warn you ONLY, when there is something wrong.
    Prevx1 warns you also, when everything is OK and that's not good.
     
  8. Monkey_Feces

    Monkey_Feces Registered Member

    Joined:
    Aug 24, 2006
    Posts:
    52
    You probably didn't set up your Prevx to its default settings. In its most basic mode, it only alerts you when an unidentified program is executed.

    Does anyone know how Prevx 1 functions as a HIPS or a behavior blocker on ABC/basic mode (if at all)? I read on castlecops wiki that its HIPS functions are only on the expert mode. I'm pretty sure thats the annoying, alert everything mode that ErikAlbert was referring it.
     
  9. Notok

    Notok Registered Member

    Joined:
    May 28, 2004
    Posts:
    2,969
    Location:
    Portland, OR (USA)
    Unless you're in Expert mode (which is NOT meant for everyday use), prompts should be quite rare. If you are getting prompted for everything and you're not in Expert mode, I would recommend writing into support. If you are in Expert mode it is very highly recommended that you switch to Pro or ABC mode, as Expert mode is really only made for troubleshooting and testing and using it for everyday use will prove a frustrating experience since it is not made to be used that way (and effectively defeats some of Prevx1's strengths). The only other thing I can think of is if you have enabled event notification in the Preferences. This can be used for everyday use (it just shows a small notification of what's happened without prompting you), but it's not for everyone.
     
  10. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    So its ok to use along side KIS 6.0 with proactive protection enabled?
     
  11. nixie21

    nixie21 Registered Member

    Joined:
    Oct 1, 2004
    Posts:
    279
    So if I have Online Armor v2 (hips enabled) I should keep Prevx1 at basic?

    Thanks
     
  12. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    Id say with kis pdm enabled you don't need prevx or those tons of scanners your usin you can verifi they will find notingh. I can't think of a harder setup the kis to penetrate.
     
  13. Notok

    Notok Registered Member

    Joined:
    May 28, 2004
    Posts:
    2,969
    Location:
    Portland, OR (USA)
    Prevx1 will use the same hooks and drivers and operate in the same way "under the hood" regardless of whether you're in ABC, Pro, or Expert mode. Reducing one or the other may reduce the number of prompts that you see, but whether it does anything to reduce potential for conflicts is questionable.

    Then again most people on this forum don't encounter malware anyway. Prevx1 does, however, catch new malware files running on systems protected by KIS 6 every day. I'm sure the reverse can be said as well, but the point is that nothing is impenetrable.
     
    Last edited: Mar 28, 2007
  14. danny9

    danny9 Departed Friend

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Posts:
    678
    Location:
    Clinton Twp. Mi
    Sure. Been running Prevx for about 2 months now with KIS 6.0.2.621.
    No problems or conflicts.
    Running in ABC mode.
    The only change I made to the prevx settings was to disable network security since I use the firewall in KIS.
    Of course with KIS running, Prevx has yet to find anything.:cool:
     
  15. duke1959

    duke1959 Very Frequent Poster

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Posts:
    1,238
    I have Prevx and use it in expert Mode with Event Notification unchecked. I also have the AVG Firewall, but does anyone feel this needed with the Prevx Network Security and a Router Firewall?
     
    Last edited: Mar 28, 2007
  16. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    this does help me alot.
    i was wondering if anyone had used prevx along side kis6.0
    lodore
     
  17. BrainWarp

    BrainWarp Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Posts:
    287
    I'm trying it out right now with kis
     
  18. danny9

    danny9 Departed Friend

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Posts:
    678
    Location:
    Clinton Twp. Mi
    I am using KIS 6.0
    621 is the new version number.
    Prior to this I had 614 which is maybe what you're using.
    Prevx ran well with that version also.
    Hope this helps!
     
Thread Status:
Not open for further replies.