Prevx 3.0 with SafeOnline build 3.0.5.210

Discussion in 'Prevx Betas' started by BoerenkoolMetWorst, Oct 10, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    3,764
    Location:
    Outer space
    Just clicked check for updates on my VM to update from .206 to .209, but when it was done it already showed .210 :)
     
  2. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
  3. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    Just got update to .210, smooth as silk, thanks! :)
     
  4. shadek

    shadek Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Posts:
    2,363
    Location:
    Sweden
    Same here. It's running as smooth as ever. :thumb:
     
  5. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,633
    Location:
    UK
    Aren't these updates supposed to happen automatically? I'm still testing v.209 and it hasn't upgraded to v.210 as others have. And yes, 'automatically download and apply updates' is ticked.
     
  6. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    This is a beta release so only beta users will receive updates. You'll have to have installed directly from the previous beta release to get to this one, but we tend to not push out automatic updates frequently for beta users until we're satisfied with the stability overall.
     
  7. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Hi Tony,

    The Beta version would always say Release Candidate in the GUI!

    HTH,

    TH

    Capture11-10-2010-1.27.35 PM.jpg
     
  8. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,633
    Location:
    UK
    It does say this. :) I can manually update the program; in fact, just done this by clicking on 'Check for Updates', and now have v.210 installed.
     
  9. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Great and in the future you can use the links in post #2 to manually update and install over top if it does not auto-update! ;)

    TH
     
  10. leofelix

    leofelix Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Posts:
    171
    Location:
    Italy
    Hi all
    updated fine here:)
    No issues so far.

    I have a couple of questions:
    1) do you plan to make PREVX scan inside compressed archives?
    2) Since I'm planning to replace PC Tools firewall Plus, do you know if there are any known incompatibility issues with Comodo Firewall v 5?

    Thank you in advance:D

    Cheers

    Windows 7 Ultimate x86
    main browser: Firefox 3.6.10 + WOT + AdBlock Plus
    PREVX full (resident AV)
    MalwareBytes' AntiMalware pro 1.46 (not set to start with Windows)
    HitMan Pro 3.5.6 (on demand)
    JavaCool SpywareBlaster 4.4
    Winpatrol Plus 1.9
    Sandboxie 3.49 beta (free mode)
    ClearCloud DNS
    PC Tools Firewall Plus 6.0.88
    Acronis True Image Home 2010
     
    Last edited: Oct 11, 2010
  11. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    To answer your Questions!

    1. There is no need to scan inside compressed archives even if there was malware inside it can't do any Damage only if you decompress a run the file then Prevx would jump in and block if it was malware!

    2. It should work fine with Comodo Firewall v5 but if you come across any problems just start a new thread and explain the problem!

    HTH,

    TH ;)
     
  12. leofelix

    leofelix Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Posts:
    171
    Location:
    Italy
    Hi Triple Helix
    thank you so much for your fast reply and for clarifyng my doubts.

    Have a great day/evening:)

     
  13. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    We may be adding an option probably after the initial release of P40 which can supply archive decompression using a different type of approach: "executing" the user's unarchive application (i.e. WinRar) in Prevx 4.0's analysis system and having it extract the archive for us as it would have done for the user. This gives a more accurate view of what the user would actually see (if WinRar had an exploit, for example) and doesn't result in Prevx becoming bloated :)

    However, as TH has said, there is very limited value in actually extracting archives as if malware would be introduced from the archive, Prevx would then step in and block them :)
     
  14. vtol

    vtol Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Posts:
    774
    Location:
    just around the next corner
    just (around 2300 hrs UTC) happened out of the blue, no clue what could have triggered it, W7 64bit. a second prevx taskbar icon appeared, the initial one vanished when pointed at with the cursor, indicating that either Prevx or its shell crashed and restarted.

    16-10-2010 23-45-58.png
     
    Last edited: Oct 16, 2010
  15. CatSoftLabs

    CatSoftLabs Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Posts:
    23
    Does Prevx 3.0.210 conflict with PC Tools AntiVirus Free? Someone please tell me.
     
  16. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Hmm, I've never seen this dialog and can't really explain why it would happen. Could you let me know if you see it occur again and what circumstances it seems to happen under?

    Thanks!
     
Thread Status:
Not open for further replies.