Prevx 3.0 with SafeOnline build 3.0.5.124

Discussion in 'Prevx Betas' started by PrevxHelp, Apr 15, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Hello all,
    Here is a new beta release which is relatively minor in changes but should help clear up some stray issues :)

    Below is the changelog. As always, you can download it from http://info.prevx.com/download.asp?grab=edgebeta for 32bit/64bit new installations or from http://info.prevx.com/download.asp?grab=edgebeta64 for a manual upgrade for a 64bit installation.

    - Improved protection for some currently unused infection techniques
    - Improved compatibility with SpySweeper
    - Improved compatibility with Google Desktop

    Please let me know if you find any issues! :) Thanks for the testing, as always!
     
  2. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Got it thanks Joe!

    TH
     
  3. Defenestration

    Defenestration Registered Member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Posts:
    1,086
    Not sure if anything can be done about it, but this is still a problem for me with 3.0.5.124
     
  4. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    I didn't get it. I posted my problems in the Future Changes thread in the other room. (My mistake I meant to put it in the Bugs thread).

    Right now, I don't have a working Prevx :mad: . I don't have any Prevx.o_O

    I still have Kaspersky on guard though.
     
  5. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Did it try to update? If it did try a reboot that usually fixes for me! Make sure KIS didn't block it with it's HIPS.

    TH

    EDIT: I read your other posts maybe download from the link above and try to install again if that doesn't work post back here.
     
    Last edited: Apr 15, 2010
  6. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    I think it tried to update when I did a scan. I'm not sure. I did reboot. But Prevx has gone from my Program Files folder. Its uninstalled itself. You should read my message on the Future Changes post.

     
    Last edited: Apr 15, 2010
  7. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Try installing again with KIS disabled then reboot it happened to me before on 1 of my VM's! If it doesn't work then we can wait for Joe!

    HTH,

    TH
     
    Last edited: Apr 15, 2010
  8. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    ok will do that and report back here.
     
  9. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    Its working now. Thanks TH.

    I still dont think it should have happened though, even for a beta release.
     
  10. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Great to here that you got it working!

    I see in your Sig that you use LUA is that when it tried to update? And the UAC was quiet no pop-up? And also anything from Windows Defender? Any of these could have caused the problem! Maybe Joe will have more incite to the actual problem?

    TH
     
  11. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    I normally work as a standard user with LUA enabled. In the past, I have got RC updates by clicking "check for updates" and this has worked even leaving KIS running.

    This time it happened during a scan, but I did not see what happened because I left the room when the scan started. When I came back I forgot about the scan and only realised when I saw the SafeOnline tab was missing in Firefox.

    I understand I need to disable KIS and install as an administration user when I do a fresh install, but thought the auto-updates happened in the background, as any user as PrevxHelp says the auto-updates use "superior" update technology or something.

    I'm still confused to be honest.
     
  12. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    We will wait to see what Joe has to say! ;)

    TH
     
  13. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    Cool.

    I'm concerned we may have hidden Defenestration's problem above. Don't want it forgotten, so here's a reminder :thumb:

     
  14. papillonn

    papillonn Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Posts:
    117
    Location:
    TR
    There are false positive e-mail alarms. It says i have infected but there is nothing in application.
     
  15. ViVek

    ViVek Registered Member

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    550
    Location:
    Moon
    latest beta\RC works like always great
     
  16. markusg

    markusg Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    248
    can you tell us something about:
    Improved protection for some currently unused infection techniques
    i do not understand what you mean...
     
  17. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    I've read through the posts and that is indeed quite an odd set of issues :doubt: It sounds as if KIS is blocking Prevx silently from fully installing (likely because of new beta code which could look suspicious).

    I'll see if our QA guys can test using KIS again during a manual upgrade - could you let me know your exist KIS version + signature update?

    Thanks! :)
     
  18. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    I suspect this has something to do with SafeOnline preventing outside modification of the Firefox process - I'll look to reproduce this and hopefully get it fixed in one of the next builds :)

    Thanks for the precise issue report!
     
  19. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Currently no threats that we're aware of can get around SafeOnline so we're left to think: "If we were malware authors, how could we try to get around our protection?"

    We do this on a daily basis and constantly try to break our own products and we found a minor area worth improving in the latest build even though it is currently not used by any threat in-the-wild :)
     
  20. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    Current version 9.0.0.736(a) database 16/4/2010 but database has updated since the problem.
     
  21. Defenestration

    Defenestration Registered Member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Posts:
    1,086
    Thanks. I look forward to re-enabling SO in the near future.
     
  22. papillonn

    papillonn Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Posts:
    117
    Location:
    TR
    Hello,

    This is second time i get this issue. It detects own files and i am not sure what is the second file.
     

    Attached Files:

  23. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Can you please send a scan log to report@prevxresearch.com? I'll get it fixed directly from there :)

    Thanks!

    Edit: I believe I've found the FP and fixed it - let me know if a rescan clears it up! :)
     
    Last edited: Apr 16, 2010
  24. papillonn

    papillonn Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Posts:
    117
    Location:
    TR
    Hello,

    It is clear now, thank you.
     
  25. pling_man

    pling_man Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    463
    Location:
    UK
    New RC 3.0.5.125 out today.

    Unfortunately, my computer tried to download this during a scan which resulted in Prevx being uninstalled again due to some incompatibility with KIS 2010 (I'm still not 100% sure its KIS). I can't mitigate against this as I don't know whether an update is pending (I could disable KIS during every scan, but it would be a bit inconvenient. Besides I do an auto-scan when I log into my bank).

    I should add that when this happend I was using Excel and afterwards Excel was unusable as I couldn't click on any cells.

    I hope this can be fixed as its a pain. It would be useful if a program update was not automatic in a manual scan but the user got a choice, like the dialog that appears when the user clicks "check for updates". I could then at least decline the update or disable KIS and continue.

    I should stress to PrevxHelp/Joe that if your looking for this in the lab it only happens when updating during a scan. Other updates (manual, click "check for updates" are okay I think).

    I will re-install now.

    Edit, after re-installing I unticked "automatically download and install updates" in the basic configuratiom but I am not sure what this does exactly (online help didn't tell me much). However, I'm hoping this will help while the incompatibility is fixed. I really want this enabled again when the next release version comes out.
     
    Last edited: Apr 17, 2010
Thread Status:
Not open for further replies.