PG and administrative rights.

Discussion in 'ProcessGuard' started by nadirah, Oct 15, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    I just changed my user account from the Administrators group to the Debugger Users group, which means I'm running with no admin rights.

    And upon doing so, PG gives the error: Error in initialization, check dcsuserprot.exe

    Does PG require admin rights to display the UI?
     
  2. Paranoid2000

    Paranoid2000 Registered Member

    Joined:
    May 2, 2004
    Posts:
    2,839
    Location:
    North West, United Kingdom
    ProcGuard, the UI component, has to have Administrator rights - this can be accommodated by using Run As (it will report an error about pgaccount not being present but this can be ignored).

    A UI shouldn't require admin rights since it discourages sensible security precautions like using a non-Admin user for day-to-day tasks. However this has been a long-standing issue with PG so it is difficult to say when (or even if) DiamondCS intend to address this.
     
  3. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    And speaking of Run As, the other account WITH admin rights is the built-in administrator account on my computer. But I renamed it, and when I try to log on to it, it says cannot log on because of account restrictions obviously because this account can only be accessed by Safe Mode!.

    So I need to set it via Safe Mode. But I feel that this is a case of security through inconvenience. :blink::ouch: I'm very secure.

    As for PG's UI, I strongly think that DCS should make all components accessible even under non-admin accounts. Or maybe they are doing this so that non-admin users are unable to modify PG's settings, while only admins can.
     
    Last edited: Oct 15, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.