PE 2.0, what's new ?

Discussion in 'Port Explorer' started by Czerno, Sep 23, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Czerno

    Czerno Guest

    Hi !

    Some time ago I tried the Port Explorer 1.8. Seing there is now a 2.0, can't seem however to find an account of what is new/fixed/modded in this version, neither in this Forum nor the download pages. Maybe it is /too/ new :;)

    On another but related note, knowing that I did the 1.8 trial (but did not buy) am I eligible for the 2.0 trial ? In the meanwhile I have not downloaded it.


    TYVM

    --
    Czerno
     
  2. Czerno

    Czerno Guest

    Ah, forgot : maybe a dizcription of PE 2.000's new features
    shall be worhty of a "Sticky" ...

    --
    Czerno
     
  3. nick s

    nick s Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    1,430
    v2.000 September 02, 2004


    Demo and full version are now the same version. You simply unlock the demo version with a serial key.

    Windows 2003 and Windows XP SP2 support added and fully tested.

    Added KILOBYTES/second information for each socket in the display. Allowing you to see the speeds each socket on your system is sending and receiving.

    Added another fix to socket spy when closing the window when it is minimized

    Updated country database (30% bigger), should now cover even more countries.

    Reduced memory impact of Port Explorer on your system, in some cases a 20 fold decrease in physical memory utilization.

    Added ability to show either local and/or remote traffic in the window log.

    Added better IPv6 socket detection in the main list and in socket spy.

    Fixed bug in WHOIS utility when the whois server returned too much data.

    Hundreds of minor bug fixes and tweaks to increase usability, stability and reliability of Port Explorer.


    Nick
     
  4. tuatara

    tuatara Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2004
    Posts:
    772
    I've just downloaded and installed 2.0 but it did not want to work with
    my (old) unlockcode which is the same one as in the members download area

    so i've uninstalled PE reinstalled it with the old keyfile, but i can't get it to work,
    the only thing that happens is the message "ERROR" after i entered the unlockcode.

    Do i need a new unlockcode for this new version ?

    btw.. of course i copy and paste the unlockcode like i always do ..



    o_O
     
  5. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi tuatara, Drop DCS support a line they have had a problem with the new key system.
    Much of the problem is the database if ppl change their email address since they first got their licence, puts a spanner in the works so to speak. Gavin is addressing the issues.

    HTH Pilli
     
  6. Mr.Blaze

    Mr.Blaze The Newbie Welcome Wagon

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Posts:
    2,842
    Location:
    on the sofa
    translation added unlock code converting all apps to unlock code instead of keyfiles lol
     
  7. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Blazie :D And I thought it was your posts that needed translation whereas ours need interpretation :p :D
     
  8. frogfoot

    frogfoot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Posts:
    116
    Location:
    Yeovil UK
    Unfortunatly on my system the KB/Sec readings are way off, Downloading a file on my 1Mbit ADSL gives readings of 500-750KB per sec (maximum possible is 120MB/sec)

    Is this a known bug?

    Thanks

    Tom
     
  9. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    Can you provide a screenshot of this occuring, and explaining what you are doing to produce the results.
     
  10. Czerno

    Czerno Guest

    thank you Re: PE 2.0, what's new ?

    TYVM. Shall download & exercise the new version during the next week end

    Think all the detail you gave above would make a good sticky posting on this board...

    Regards

    --
    Czerno
     
  11. Czerno

    Czerno Guest

    Re: thank you Re: PE 2.0, what's new ?

    Oh, you doed it ... :=)

    GOOD !
     
  12. frogfoot

    frogfoot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Posts:
    116
    Location:
    Yeovil UK
    Here you go, I downloaded Adobe PDF reader from www.Adobe.com using IE6.
    Notice the IE6 download transfer rate is 120KByte/ sec.
    Task manager was also used and shows 0.99% throughput which is about right for a 100Mbit/Sec connection

    Notice that Port Explorer is showing 784.22 KByte (if only ;) ) it actualy fluctuates wildly 200 - 800 ish KBytes
     

    Attached Files:

  13. frogfoot

    frogfoot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Posts:
    116
    Location:
    Yeovil UK
    Jason, I dont know if you missed my reply above, so I thought I would give it a bump.
    Bye
    Tom
     
  14. Kenjin

    Kenjin Registered Member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Posts:
    63
    i have noticed the same problem as frogfoot. socket speed readings are not correct, at least sometimes. happened for me when i downloaded a file with IE. speed was displayed correctly in IE download window as well as in outpost fw network connections window. the speed in PE was shown as ~ 4 times higher than it actually was.
     
Thread Status:
Not open for further replies.