PC will not boot on a new HD

Discussion in 'hardware' started by nichos, Oct 4, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nichos

    nichos Registered Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Posts:
    91
    Hi,
    I formated & install Win XP home on my old Sata WD 80gb HD.

    It boots fine on my XP PC (Asus P5K3/P5K premium) but, on my wifes XP PC (Mobo Asus F1A55M LE) although is visible in the Bios Setup will not boot, it goes up to the lines left to right & reboots for ever.

    It even shows & is read by win. explorer (of wife's PC) when is pigybaged on onother HD that boots.

    Even tried he "R" on the WinXP CD in desperation with no luck.

    Any help will be apreciated ..........thanx .........nick
     
  2. nosirrah

    nosirrah Malware Fighter

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Posts:
    561
    Location:
    Cummington MA USA
    IDE vs AHCI issue?
     
  3. nichos

    nichos Registered Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Posts:
    91
    No, have to reformat & install XP with HD on wife's PC !!!
     
  4. nosirrah

    nosirrah Malware Fighter

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Posts:
    561
    Location:
    Cummington MA USA
    Yes but what mode is the hard drive controller in on her motherboard? SATA does not work out of the box in XP unless you are in IDE mode. If in AHCI you need drivers that XP does not come with and it can cause crash loops not having them.
     
  5. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,638
    Location:
    NSW, Australia
    nichos,

    If that's the issue you can install AHCI drivers to your wife's computer with TBOSDT. Or reinstall WinXP and load the drivers from a floppy.
     
  6. ComputerSaysNo

    ComputerSaysNo Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Posts:
    1,423
    DMA is that on? Turn it off if it is.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.