PC does not identify 98se to some programs

Discussion in 'other software & services' started by ninajb8, May 8, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ninajb8

    ninajb8 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    12
    Location:
    Texas
    Can someone please help me?

    I have 98se installed on my computer. Lately when I try to install programs, the install fails because it says that 98se has to installed and that I only have 98. I know I have 98se because I have the original install cd and my computer properties says 98se 4.10.2222B.

    Is there a program that will correctly identify my computer as having 98se?
    Or, is there aynthing I can change in the computer?

    Thank you,
     
  2. ellison64

    ellison64 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Posts:
    2,499
    Its possible that you have the older version windows installer on your computer.Click start>find>files or folders and put in Msiexec.exe and perform a search for the file.It should be in your windows system folder.Right click the file and click properties>version.The newsest version should be 2.0.2600.2.If its the older 1.1 version then download the newset one here.
    http://www.microsoft.com/downloads/...b702-de3bb768148f&DisplayLang=en#Requirements

    ellison
     
  3. ninajb8

    ninajb8 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    12
    Location:
    Texas
    I just checked and 2.0.2600.2 is the one I have.

    Thanks
     
  4. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.
    Just a couple of thoughts. Is SE completely patched? I think MS updates still supports it. How long sense your last fresh install?
     
  5. ninajb8

    ninajb8 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    12
    Location:
    Texas
    The original install in Jan. 01
     
  6. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.
    Well, that pretty much rules out an old\corrupt install. Is it fully updated? If so, then I`m out of ideas. Has been a long time sense I played with 98.
     
  7. ninajb8

    ninajb8 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    12
    Location:
    Texas
    I have all the updates that I can get for it.

    Thanks
     
  8. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.
    Not sure if that means you have all there are. :rolleyes: Here is a neat little program that will give you a good inventory of all the software on your PC, including any missing critical updates and links to download them. http://www.belarc.com/free_download.html Really not sure just what the situation is....seems I remember something like that but it was many years ago. Hoping someone else will chime in with a fix.
     
  9. ellison64

    ellison64 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Posts:
    2,499
    It is possible your current windows installer has beome corrupted.It happened with mine once.Might be worth redownloading and reinstalling the windows installer anyway and see if that does the trick.
    ellison
     
  10. ninajb8

    ninajb8 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    12
    Location:
    Texas
    Belarc says I'm ok.

    Downloaded the installer and tried to install it but, it said I already had it.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.