Panda Cloud AV and Gaming

Discussion in 'other anti-virus software' started by Brandonn2010, Oct 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    Hello. Since Panda Cloud uses the Internet for scanning, how does that affect online gaming? I will be getting and playing Battlefield 3 next week, and I don't want my bandwidth sucked up by Panda when playing.
     
  2. dansorin

    dansorin Registered Member

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Posts:
    233
    Location:
    EU
    it depends on your internet line, but it shouldn't be a problem. there have been reports that browsing or downloading isn't affected even with a dial-up connection. can't say for sure though, as i have a 50 Mbps line.
     
  3. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    We have many users with dialup without a problem. The only real bandwidth usage you will ever see will be running the first full on-demand scan, right after install if its downloading some hotfix (they are normally only a few kb in size anyway) and/or when there is a full version upgrade (which is about once every 3-6months).

    Normal usage per day was about 160kb last time we calculated it (note: this is less than the size of some webpages).
     
  4. dansorin

    dansorin Registered Member

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Posts:
    233
    Location:
    EU
    would never guessed it's so little. impressive.
     
  5. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    You should try HTTPPro as you can measure bandwidth usage per process really easily. If you do, please post your findings. It would be interesting to contrast different findings.
     
  6. Brandonn2010

    Brandonn2010 Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Posts:
    1,849
    Very impressive. I have a 20Mbps connection so I think I'm good.
     
  7. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,949
    I do some gaming with Panda cloud (not heavy gaming mainly just Puzzle Pirates and TrackMania Nations Forever) and I have never had issues with using Panda Cloud AV with it.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.