Panda Cloud Antivirus Pro

Discussion in 'other anti-virus software' started by SweX, Jun 3, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pegr

    pegr Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    2,281
    Location:
    UK
    That's what I'm doing. Prevx paid and Panda Cloud Antivirus free are running fine together on my system.
     
  2. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,970
    Recycle bin changes are being looked into
     
  3. pegr

    pegr Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    2,281
    Location:
    UK
    I agree there should be a discount for renewal. The last time I had a paid subscription to NOD32, although it was quite expensive for the first year at £29.95, there was a 30% reduction on renewal.

    Given that Prevx (without SafeOnline) can be purchased for £19.95 annually, there should be a discount of at least 20% on renewal for Panda Cloud Antivirus Pro. Otherwise, Panda is in danger of pricing itself out of the market against the competition.
     
  4. Miyagi

    Miyagi Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2005
    Posts:
    425
    Location:
    Honolulu, Hawaii
    The only drawback...

    For the "free" version, I think the upgrade to the next version should be flawless matter rather than downloading it manually. How would grandma or those not too familiar know how to do this? aVast! has gotten this matter in the right path to keep their customers. And it's free. ;)
     
  5. Pain of Salvation

    Pain of Salvation Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Posts:
    399
    Does the free version alerts about a new version released?
     
  6. Cyrano2

    Cyrano2 Registered Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Posts:
    131
    Location:
    Spain
    Yep, I agree completely. I haven't installed Panda Cloud on my family/friend computers for that very reason :(.
     
  7. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA

    yes you get a popup telling you of the new version and you can download and install the new program.
     
  8. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,772
    I think that is plenty for most people.
     
  9. Pain of Salvation

    Pain of Salvation Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Posts:
    399
    Even if I'm not connected, PCA does an on-demand scan and do not alert about the fact that I'm not connected. Doesn't panda suppose to protect and scan only when its connected to the cloud?
     

    Attached Files:

  10. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,063
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    I guess its scanning on the basis of offline cache...because when you are connected with Internet, Panda Cloud AV save some signature database cache in your system, so that in case if you are connected you still get some protection from the malwares...
     
  11. buddee

    buddee Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Posts:
    21
    disconnect from internet for 2-3 minutes then do the manual scan and you will be notified that you are not connected to interent.
     
  12. progress

    progress Guest

    I would prefer that as well :thumb:
     
  13. Espresso

    Espresso Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Posts:
    976
    Whenever you turn the AV off and then on again, both behaviour analysis and behaviour blocking are turned on regardless of their original setting.

    You don't seem to be able to make exceptions for the behaviour blocker either so I can't convert audio files with Foobar because it blocks foobar from starting neroaacenc.exe.
     
  14. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    Thanks for the report! We will look into it immediately.
     
  15. Espresso

    Espresso Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Posts:
    976
    Event alerts often pop up significantly later than the events happen. After blocking my attempts to convert audio files about 5-6 times, about an hour later it pops up an alert. This used to happen with the beta version as well, IIRC.
     
  16. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    An hour latero_O? Is this factual or an exaggeration?

    Notifications are asynchronous in order to preserve lightweight resource usage and non-blocking operations on the PC... but not as far as "an hour later". At the most they will take approx 30 seconds to appear.
     
  17. progress

    progress Guest

    A few weeks ago Panda neutralized an item and I didn't get a pop up. I was searching for the file about 5 minutes and then I got the pop up: File has been neutralized!

    Yes, that's unacceptable ... :rolleyes:
     
  18. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,772

    I would like to get prompted for action, rather than auto immunize. Hopefully they allow that change in the settings in a future build.
     
  19. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,808
    Location:
    Kolkata, India
    Yes I noticed that too. It lags to show alerts.
     
  20. progress

    progress Guest

    :thumb: :thumb: :thumb:
     
  21. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,808
    Location:
    Kolkata, India
    Wish I would have thousand thumbs....:p
     
  22. TechOutsider

    TechOutsider Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Posts:
    549
    I like Panda and am considering to get the Pro version.

    I use the freeeeee version :D. It caught part of an autorun virus and fixed the autorun.ini file, but did not catch the linked "svchost.exe" file that was referenced to by the autorun.ini file until I manually scanned it :(.

    As for ads, I don't care - I just let Panda sit in the background and never touch it because:

    a) there aren't many settings :p
    b) it's intelligent
     
  23. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,063
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    Because of Collective Intelligence :D
     
  24. pbust

    pbust AV Expert

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    1,173
    Location:
    Spain
    Just a quick note for your peace of mind... we *will* fix this. I thought we had modified this for 1.1 but I guess it didn't make it to the final code.
     
  25. guest

    guest Guest

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.