Overwriting older backups?

Discussion in 'Other Paragon Disk Utilities' started by amajamar, May 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. amajamar

    amajamar Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Posts:
    16
    I have HDM 2010 Pro and setup a daily file backup of My Documents and other items. I only want to keep one or two days of backups at most in order to save space. How can I have the previous days backup automatically deleted or overwritten? Or, how do I set up the program to only keep two days of a specific backup?

    What techniques do you use to accomplish that task?

    Thanks in advance!
     
  2. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,726
    I would use Cyclic Backup, and set the "maximum number of images to store" to two. I use B&R Home though.
     
  3. amajamar

    amajamar Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Posts:
    16
    I take it that I can only back up the entire partition with Cyclic Backup. I was really only wanting to back up selected files cyclically... I guess that would work though.

    Do you use the full or differential backup for your cyclical backup?
     
  4. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,726
    Depends, differential usually takes as long if not longer. Can save space though.

    I use full for my system, because a lot of changes and defragmenting occur.
     
  5. amajamar

    amajamar Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Posts:
    16
    How does defragmenting affect the backup?
     
  6. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,726
    My defragmenter not only defragments, but moves files around for optimization. It does that in the background when idle as well.
     
  7. amajamar

    amajamar Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Posts:
    16
    Does a cyclical backup show up in the archives tab? I have refreshed a number of times and it isn't showing. I know it was created, as I can see the folders, but the archive view tab doesn't show it.
     
  8. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,726
    Mine shows up fine, but I use a different product. Have you set it to show all?
     
    Last edited: May 14, 2011
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.