OS selector isn't detecting vista!

Discussion in 'Acronis Disk Director Suite' started by NVN, Jun 24, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NVN

    NVN Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    3
    I just bought a new HP media center with windows vista home premium installed.
    To make new partitions and stuff i installed acronis disk director 10 with the os selector trial, but now, whenever i turn the pc on i cannot boot into vista since acronis os selector starts but it doesnt detect windows vista! my pc is now rendered completely useless! any help would be greatly appreciated!

    thnx in advance.

    ps:i have OS Selector 10 installed
     
  2. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,481
    Location:
    California
    Did you install OSS from Vista or from the DD cd? It seems to work better when installed from Vista.

    You may need to boot from the DD cd and uninstall OSS.

    If Vista will still not boot, boot from the Vista DVD and do a boot repair.

    Are you using the latest build of DD/OSS (2,160)?

    If you don't plan on running multiple OS's on the computer, you don't need OSS installed.
     
  3. NVN

    NVN Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    3
    thnx for the quick reply!

    I downloaded DD from the acronis site yesterday and installed it from vista and i have build 2,160. but i only have a vista recovery dvd that i created myself, will that do the job?

    thnx again.
     
  4. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,481
    Location:
    California
    If it gives you the repair option when you boot from it. You'd have to boot it and see. I know the retail and regular OEM versions do.

    But first boot from the DD cd and try to uninstall OSS. Hopefully, you made a DD cd. If you didn't you'll need to install it on another computer so you can create one. Just don't install OSS.
     
  5. NVN

    NVN Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    3
    Thanks for all the help! i finally got it to work, i used the Hp recovery dvd to run microsoft startup repair and finally got vista to work, and then i just uninstalled DD 10 and decided to reinstall it later without OSS.

    thnx again 4 d help!
     
Thread Status:
Not open for further replies.