Opinions On G-Data 2011

Discussion in 'other anti-virus software' started by Securon, May 30, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,935
    Location:
    London On
    Good Evening ! I'm currently using the three months remaining of my subscription from 2010 version. So far it seems to run lighter and scan quicker. I'm not sure regarding the firewall,but it seems to be a set it forget it feature. If anyone else has migrated to the 2011 version,i would appreciate your feedback. And as a footnote let's not touch G-Data customer service,I deal with Ultimate Internet Security the British Vendor. But it seems their Forum has been discontinued ! If not; does anyone know it it's resurfaced elsewhere ? Sincerely...Securon
     
  2. markcc

    markcc Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    185
    Location:
    Michigan, usa
    I'm only using the A/V part of the suite. Their seems to be less of a slowdown with 2011 while surfing. I really like this A/V! I really hope I don't need support! So far so good after months of use.
     
  3. Ford Prefect

    Ford Prefect Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Posts:
    103
    Location:
    Germany, Ruhrpott
    I really like the new behavioural blocker.
    There are no annoying alerts on typical os tasks.
    Also the malware removal abilities are optimized.

    It does a great job when running on an already infected system.

    Regards,
    Ford
     
  4. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    Still uses Avast & BitDefender engines?
     
  5. Ford Prefect

    Ford Prefect Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Posts:
    103
    Location:
    Germany, Ruhrpott
    Yes - it uses still this dream team :)
     
  6. Edwin024

    Edwin024 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    1,000
    Just like in version 2010 G-Data has a firewall that blocks most of my internet radio stations in the miniradio gadget for Windows. They are about the only one to do this, but it can't be solved any other way than by ending the web protection. Really miserable.
     
  7. Ford Prefect

    Ford Prefect Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Posts:
    103
    Location:
    Germany, Ruhrpott
    The firewall doesn't block your media streams - it's 'only' the Webprotection (scanning http port 80).
    I don't have these problems.
    Which gadget do you use exactly?
     
  8. Edwin024

    Edwin024 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    1,000
    It's called miniradio. And G-Data IS is the only one doing this. Try it out for yourself. If we can find a solution I can use a two years license again, which is now completely useless.
     
  9. Ford Prefect

    Ford Prefect Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Posts:
    103
    Location:
    Germany, Ruhrpott
    Ok - can you tell me some stations which do not work?
     
  10. pabrate

    pabrate Registered Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    685
    Looking good, very light.
    Only thing I don't understand is firewall and auto-pilot mode.
    Is everything allowed in auto-pilot or will I ever receive alert ?
    Anybody knows how it works ?
    I see it has some pre-configured rules for few programs and windows services, but what it will do with unknowns ?
     
  11. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Not a great choice for dial-up users as the initial download size was between 150->270MB :p

    Slowed my new laptop ( Core i7-720QM, 4GB RAM ) down considerably when the two engines were running in real-time; switched to the single Avast Engine B and now it runs as light as a feather. No slowdowns with the HTTP scanner but the on-demand scanner was slow but did speed up, over 50%, after the first scan. Very slick interface.

    Pricing, IMHO, for both the AV and the Internet Suite are reasonable ($25-$30) but, as many people have reported before, adequate support maybe lacking for overseas customers.
     
  12. Edwin024

    Edwin024 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    1,000
    In any case Veronica and sky radio. But there are more. I don't have gdata installed anymore, for that reason.
     
  13. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    Tested it for a few weeks before, and it was all nice while i used it :D
     
  14. fasteddy2020

    fasteddy2020 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Posts:
    106
    Location:
    USA
    I was skeptical and fearful to upgrade to GDATA IS2011 since I had a large number of problems just getting my 3 user license to work and to upgrade and to....IS2010 was running like a top now. I did it though and I have not had any issues with the one computer I placed it on. Prevx works great along side it. I have not upgraded the other 2 yet (maybe tomorrow and I have my fingers crossed). I like it a lot. Scan times are long to begin with but they come down fast. I have not found any issues (yet) for my applications. The only thing that I don't like is when starting a streaming video, if it was under 2 MB the would be a scanning status bar that would pop up and show you the progress of the scan. In IS2011 it is not there. I don't know why but I liked it. Hopefully their customer service has improved like the program.
     
  15. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,935
    Location:
    London On
    Good Evening ! Fasteddy 2020..I recollect seeing your name from Ultimate's Forum. Are you aware if the user forum exists any longer? It would provide some cohesiveness within the user community. Sincerely...Securon
     
  16. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    Are you talking about the updateso_O or the installer
     
  17. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,713
    Location:
    Kolkata, India
    Installer...:rolleyes:
     
  18. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,060
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    If i were you, then i will definitely go with GData IS 2011...Reason? Pretty simple..Strong Behaviour Blocker, Top Notch Protection, and two strong engines...:)
     
  19. icr

    icr Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Posts:
    1,588
    Location:
    Mumbai
    Yeah the BB is quite good. I have seen videos regarding reviews of GData 2011 on you tube and was quite impressed.:thumb:
     
  20. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,060
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    Even i have tested it with some 0day infections, and i found GDATA IS 2011 pretty good against them.
     
  21. mike21

    mike21 Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Posts:
    416
    I tested version 2010 in a snapshot and I experienced heavy browser lags and slowdowns with the web guard turned on. Some pages kept loading for some minutes. As soon as I was disabling the web guard, the page loaded instantly on the same tab.
     
  22. pabrate

    pabrate Registered Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    685
    Sometimes with no reason at all (no scanning scheduled nor nothing) cpu gets 50% usage on gdfwsvc.exe
    I'm afraid uninstall is best option for this product.
     
  23. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,060
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    Is it happening with GData IS 2011 or 2010 version? I have never faced this kindda of problem with GData IS 2011 on my Win Vista Ultimate Machine.
     
  24. pabrate

    pabrate Registered Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    685
    Latest version , 2011.
    I was using GData before and never had this problem (with 2010)
    But to be fair, back then I was using only AV.
    This time I decided to install whole suite, minus anti-spam and email protection.
    It happened during idle, I've noticed HD is very active, there were no scheduled scans (disabled), cpu was running at 45-55% , in GUI I wasn't able to see anything out of order. No scans, nothing.
    Nothing else was running, happened three times and I decided to remove it.
     
  25. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,060
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    Strange ...Because i haven't faced this kindda problem in any of my machine. Try to install it on a clean system and then see...
     
Thread Status:
Not open for further replies.