Online Armor Question

Discussion in 'other firewalls' started by markcc, Jun 8, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. markcc

    markcc Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    185
    Location:
    Michigan, usa
    Currently I am running Online Armor premium along with NOD32 a/v current version. This combination works great on my system. Intercept loopback interface is checked under options/firewall. Should I leave it that way? What is the purpose of this option? Thanks for your advise.
     
  2. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    Online Armor freezes my system.:'(
     
  3. Taliscicero

    Taliscicero Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Posts:
    1,439
    I believe it scans subnet systems. If you have others on your network just leave it on.
     
  4. Dundertaker

    Dundertaker Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Posts:
    385
    Location:
    Land of the Mer Lion
    I see that you have MBAM Pro in your sig. Do you run MBAM Pro and OA in realtime..? It should be excluded in the OA>Exclusions List and MBAM Pro as on-demand only. Well that's in my case. I do exlcude all of my security apps in OA's exclusions list always now.

    For the whole of 2012 I also felt that OA was heavy on my system but not now. I am running Emsisoft IS now and it okay no heaviness as of 6 months now. I tried also OA Premium and Avira IS(no firewall) / Avast IS (no firewall) and it was also zippy.

    Taliscicero is right there (imo) other people on your network though you trust them should be scanned.
     
  5. ctrlaltdelete

    ctrlaltdelete Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    318
    Location:
    NL
    Source: Online Armor Web Help
     
  6. Blues7

    Blues7 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Posts:
    858
    Location:
    Blue Ridge Mountains
    Someday you're going to actually provide a relevant response to a posted question. I hope I happen to be around to see it.

    You might as well have replied that your dishwasher was on the fritz. :rolleyes:
     
  7. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    Someone here posted OA doesn't do anything.

    I'm happy with Windows Firewall. :)

    I'd be more happy if PW was stealth, then I would use it. :D
     
  8. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,048
    Zip, your post was indeed off topic for this thread as is this second one. Please confine your remarks to the topic of the original poster.

    Thanks,

    Pete

    PS if you have problems with OA, why don't you ask for help in their forum.
     
  9. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    3,872
    Hello Mark.
    The link i have provided may help you with this.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Loopback
     
  10. markcc

    markcc Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    185
    Location:
    Michigan, usa
    Thank you AMIGA500 for the link. I read it several times. I still really don't understand if it is of benefit to me. I'm not on a home network. Just a simple 1 computer laptop on a wireless router.
     
Loading...
Similar Threads
  1. ttomm1946
    Replies:
    0
    Views:
    521
Thread Status:
Not open for further replies.